Poslanik kosovske skupštine Miljaim Zeka, novinar po zanimanju, slikovito je sinoć u emisiji “Slobodna zona” objasnio koliko Kosovu znači prijatelj kakav je Amerika.

miljaim zeka 696x469 

Govoreći o taksama od 100 odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine i pritisku Amerike na prištinske vlasti da se one ukinu, Zeka je rekao kako je protiv njihovog ukidanja, ali i da kosovska vlada ne može sebi dozvoliti da joj Amerika okrene leđa. 

“Ako bi mi Amerikanci rekli da ne spavam sa svojom ženom tri dana, ja neću spavati tri meseca, jer oni su nam pomogli za nezavisnost Kosova. Da, Amerika griješi, smatram da griješi i da se ne treba ukinuti taksa, ali mi ne smijemo dozvoliti da nam Amerika okrene leđa”, rekao je Miljaim Zeka, prenosi “Gazeta Express”.

On je još rekao i kako nema razloga za kupovinu srpskih proizvoda, “kada je poznato koliko zla je Srbija počinila kosovskoj državi”.

“Mi nismo učili našu djecu da ne kupuju srpsku robu. Srbija nas je toliko silovala i toliko nas ucjenjuje… Nemamo razloga da kupujemo srpsku robu kada možemo kupovati robu iz Albanije, Makedonije…”, rekao je Zeka.