Džaferović o Dodikovom pozivu vojnicima: Jedino što se može dogoditi je da on završi u zatvoru

Poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika vojnicima Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH da na narednoj proslavi obuku uniforme Vojske RS-a je, smatra član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, očigledan nasrtaj na Oružane snage BiH s ciljem razbijanja te vrlo bitne i vrlo važne institucije BiH.

Screenshot 2019 05 12 at 17.39.51 

– Dodik mora znati, ukoliko nastavi da daje takve izjave, da to predstavlja pokušaj krivičnog djela koji je sam po sebi kažnjiv – kazao je Džaferović.

Oružane snage BiH, dodaje, niko nikada neće moći razbiti pa tako ni Milorad Dodik.

– Jedino što se može dogoditi je to da Dodik završi u zatvoru zbog toga što radi, a da oni koji bi ga eventualno poslušali ostanu bez posla ili završe u zatvoru. Moj mu je savjet da mi kao Predsjedništvo BiH analiziramo i povećamo budžet Oružanim snagama naše zemlje, kako bi one imale sve ono što im je potrebno – poručio je Džaferović.

Dodik je, podsjetit ćemo, na današnjem obilježavanju Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH kazao i da je formiranje Oružanih snaga BiH bila greška. 

Komentari
-3 # Sandzacki Srbin 2019-05-12 21:39
"To niko nece moci razbiti". Kad cujem takve recenice, setim se Jugoslavije.
Naucili smo jedno: sve se itekako moze razbiti i brze nego sto mislis.
Zato bi bilo bolje da obojica spuste loptu.
Prijavi moderatru
-3 # Sandzaklijaa 2019-05-12 23:54
Tako vam i treba ...ne znam samo zbog čega ste ratovali kada su vam na najvažnijim funkcijama u zemlji hrvati i srbi..sa druge strane ne mozete očina da vidite sandzaklije a mnogo njih je dalo živote za Bosnu
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari