Džaferović: BiH nisu mogli da naude ni mnogo veći igrači

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Šefik Džaferović rekao je u Novom Pazaru da je uticaj Rusije na delovanje političara iz Republike Srpske evidentan i vidljiv i da je posledica toga njihova negacija Zakona o odbrani. On je agenciji Beta rekao da su u BIH opredeljeni da poštuju zakon i da ova zemlja ide NATO putem.

kjhghhfffgzuiilkmnbgho "Voleo bih da uticaja Rusije nema, ali o tome treba da vodi računa i NATO. Mi smo doveli u pitanje formiranje Veća ministara tražeći da se ispoštuje Zakon o odbrani i preda prvi godišnji nacionalni program u okviru Akcionog plana za članstvo u NATO i videćemo kako će se stvari dalje odvijati", rekao je Džaferović.

On veruje da će se u sadejstvu zvaničnika BIH i država članica NATO-a naći neko rešenje da BiH preda prvi godišnji nacionalni plan i krene sa poštovanjem zakona koji je ranije usvojila.

Na pitanje da prokomentariše izjave člana Predsedništva Milorada Dodika koje daje u ime Republike Srpske sa skupova na kojima učestvuje u svojstvu predsedavajućeg Predsedništva BIH, Džaferović je rekao da ovoj zemlji nisu mogli da naude ni mnogo veći igrači.

"BiH je celovita i demokratska država i ona se očuvala i onda kada joj je bilo najteže u istoriji, u periodu agresije od 1992. do 1995. godine. Mnogo veći igrači nisu mogli nauditi BiH, pa neće ni ovi danas, budite uvereni u to. Kada bilo ko iz entiteta Republika Srpska, a pogotovu najviši zvaničnici, iskazuje nepoštovanje prema suverenitetu i integritetu medjunarodno priznate države BiH, neka zna da na taj način najviše ugrožava entitet koji predstavlja", rekao je Džaferović.

On je Bošnjacima u Srbiji poručio da treba da budu jedinstveni i da medju njima mora postojati dogovor oko nekih stvari koje ne mogu biti predmet političke borbe i koje se moraju poštovati.

Džaferović boravi u dvodnevnoj poseti u Novom Pazaru i Sjenici, povodom 11. Maja - Dana bošnjačke nacionalne zastave, tokom koje je imao odvojene sastanke sa predsednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmanom Ugljaninom, gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i predsednikom opštine Sjenica Hazbom Mujovićem.

Izvor:slobodnaevropa.org

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click