Vlasi: ''Zbog izliva mržnje prema Bošnjacima koje naziva izmišljenim narodom, Dodika treba tužiti''

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je prošle sedmice gostujući u emisiji “Ćirilica” na Happy TV iznio niz uvreda na račun bošnjačkog naroda.

azem vlasi 1 

Tom prilikom je ponovo negirao genocid u Srebrenici, te poručio da je od toga napravljen mit.

“Bošnjaci su sebe proglasili Bošnjacima tek 1993. godine, dotle su bili muslimani. Taj narod, a nema naroda bez mita i identifikacije, nema ni svoj jezik, ni svoje pismo, ni istoriju. Neko je pokušao da od toga napravi mit koji bi okupljao taj narod. Kao što Srbi imaju kosovski mit, tako je i ovdje trebalo da se napravi mit koji treba da ojača identitet Bošnjaka”, rekao je, između ostalog, Dodik.

Svoj komentar za Vijesti.ba je dao politički analitičar Azem Vlasi. 

“Nemam uvida u to da li je iko reagovao i kako na skandalozno istupanje Milorada Dodikanedavno na Happy TV u Beogradu. Poslije takvog izliva mržnje protiv Bošnjaka koje naziva izmišljenim narodom bez identiteta, bez jezika, kulture,  istorije i tradicije, a Bosnu naziva izmišljenom državom koja je, po njemu  zapravo Srbija, poslije takvog negiranja počinjenih zločina i promoviranja fašističkih ideja, njemu je mjesto pred sudom i to po odredbama Krivičnog zakona za širenje nacionalne i vjerske mržnje, promoviranje fašističkih ideja i zloupotrebe službene dužnosti za djelovanje protiv svoje države”, kaže Vlasi i dodaje:

“Bošnjacima se u principu divim na trpeljivosti, ali taj Dodik, ako se i poslije ovoga smije pojaviti u Sarajevu, onda sa njihovim ponosom nešto nije u redu. Zamislite da se poslije takve izjave o bosanskim Srbima Šefik Džaferović ili Željko Komšić pojavi u Banja  Luci.”

Vlasi je ogorčen i ponašanjem visokog predstavnika Valentina Inzka.

“A za Valentina Inzka treba poslati zahtjev austrijskim sudbenim vlastima da ga krivično gone za saučešnistvo, pošto ne koristi svoja ovlašćenja da preduzme mjere protiv njega zbog takvog krivičnog djela”, kaže Vlasi.

Komentari
+8 # Obavezno 2019-04-29 17:53
Gdje su sada bošnjački Političari da odgovore ovom duduku? I tako nešto vučić podržava...fuji
Prijavi moderatru
+8 # Avdo 2019-04-29 18:21
E moj Vlasi,nismo mi Albanci,mi smo fukare i Srbski dupelizci.
Prijavi moderatru
-14 # Olivera 2019-04-29 18:48
Šćiptarska hijena se dodvorava Bošnjacima samo da bi stvorila utisak nekakve brige za njih. A Bošnjaci bi već jednom trebali da shvate da istina ima dve strane i da prvi čovek BiH sve to i priča za njihovo dobro. Bolje da što pre pojme istinu, da kasnije to poimanje ne bi bilo bolno za njih. Jer sandžaklije su npr na dobrom putu da se probude kao šćiptari, kako je krenuo njihov ljider u otvorenu kampanju šćiptarofilije na svim nivoima.
Prijavi moderatru
-2 # Skopljanac 2019-05-02 21:15
Olivera glupaco cetnicka varvarska ne udvara se on bosnjacima, vec njegova su djeca bosnjacki unuci odnosno on je bosnjacki zet. Nemoj previse da jedes givna da se ne ugusis svinjetino
Prijavi moderatru
+12 # Posmatrac 2019-04-29 19:05
Treba ga proterati iz Bosne pa neka glumi ludu na Vučićevom dvoru. Šta bi bilo kada bi to isto rekao Rasim Ljajić o Srbima, odma bi ga Srbi nabili na kolac
Prijavi moderatru
-12 # Olivera 2019-04-29 19:20
Polako sa tim proterivanjem. Bošnjaci su toliko nerazumni da prvog čoveka svoje države žele da proteruju, samo zato što je rekao neke činjenice. Što se Rasima tiče, on nema argumenata da poriče srpsko vekovno postojanje, obzirom da je rođen u gradu čija okolina vrca od srpske srednjovekovne istorije. Pa ako je to i Suljko znao, čak se i deklarisao kao nemanjićki potomak, onda ne vidim razloga da Rasim koji je višestruko pametniji od njega, to ne zna. Možda Rasim namerno ćuti, jer kada bi kazao svoje mišljenje, oprostili bi Suljku njegovo nemanjićko poreklo vrlo lako i brzo.
Prijavi moderatru
+9 # Posmatrac 2019-04-29 19:28
Jeste Novi Pazar je najvisočije mesto u Sandzaku ne u Srbiju, pa su zato Srbi tu mogli najlakše da sađu sa neba, jer je to nebeski narod :) :)
Ušta vi sve neverujete, najsposobniji ste u celom svetu da izmislite lazi i da onda verujete u njih kao da je to istina
Prijavi moderatru
+9 # Nur-Bec 2019-04-29 22:38
I jeste cudno da ga Bosnjaci jos uvijek trpe i sve njegove fasisticke izjave i izljeve mrznje tolerisu.Ne mogu da se nacudim.Sta je sa nasom intelektualnom elitom u Bosni? Sta je sa advokatima za medjunarodno pravo?Zasto ne protestvuju protiv Dodika i Inzcka? Bosnjaci u Bosni se uspavali kao i prije 30 godina.Bojim se da ce na taj nacin potpuno izgubiti drzavu.
Prijavi moderatru
-9 # Bosnjak 2019-04-29 22:47
Nemojte tako.Ipak je on prdsedavajuci BIH.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click