vucic dodik 1

Ničim izazvan, Dodik je na kraju polusatnog razgovora s novinarima kazao kako je Vučića upoznao o tome da su se u Mostaru u posljednja tri mjeseca u dva navrata održali sastanci SDA kojima su prisustvovali svi predsjednici mjesnih organizacija te partije iz ovog regiona.

“Dolaze predstavnici obavještajne zajednice i njihove SDA bezbjednosne komisije koja ovdje organizuje popisivanje svih vojno sposobnih Bošnjaka, da se napravi njihova tačna profilacija gdje su bili i šta su radili u toku rata. Da se za one koji nisu vojno obučeni vidi na koji način bi se mogli pripremiti za neke, prema njihovom mišljenju, eventualnosti”, kazao je Dodik na čuđenje svih prisutnih. 

Dodao je kako su fabrike oružja i municije u Federaciji BiH pod direktnom kontrolom Bošnjaka, odnosno SDA, te da su povećali svoju nekontrolisanu proizvodnju.

“To je ona priča Bakira Izetbegovića kako se nešto proizvodi za ne daj Bože. Dakle, Vijeće ministara treba upravo zbog toga to propustiti. Veoma je jasno da je nemoguće da se u fabrikama namjenske industrije ništa ne proizvodi mimo naloga koji daju Oružane snage BiH ili direktnih ugovora s inostranstvom”, izjavio je Dodik.

Naveo je kako bošnjački lideri idu dalje tvrdeći kako se Srbija vojno angažuje u dijelu Kosova, što služi samo potpirivanju tenzija među ljudima.

 

(Klix)