Predsjednik Predsjedništva BiH i lider Srba u Bosni Milorad Dodik u intervjuu za espreso.rs je kazao da će Srbija, Republika Srpska i dio Crne Gore biti jedna država.

milorad dodik 696x469 

“Milorad Dodik ugostio nas je u novoj zgradi Vlade Republike Srpske u Banjaluci, a tom prilikom nacrtao nam je i mapu srpske države koja će, kako kaže jednoga dana postati realnost, a u nju ulazi Republika Srpska, Srbija, pa čak i djelovi Crne Gore”, piše beogradski portal espreso.rs.

Na pitanje novinara da se i dalje drži mape koju je nacrtao 2017, a koja predstavlja RS i Srbiju kao jednu državu, Dodik je kazao “dobro biće to i ovdje malo od Crne Gore neće to ovako biti uvijek”.

“To je prirodna stvar, ta vrsta neke integracije mora postajati. Ja se nikad ne bih odrekao Republike Srpske i njene autonomije, čak i njenog državnog kapaciteta kojeg treba povećati, ali znate nama često dođu i kažu: `Znate ima složenih zemalja koje funkcionišu`. Tada nam navedu primjer Austrije, Njemačke, naravno ne pričaju o Belgiji ili Bavarskoj. Bavarska ima svoje predstavništvo u Briselu. S druge strane kada mi pokrenemo pitanje svoga predstavništva u Briselu onda se digne galama. A zašto? Zašto mi ne bi bili dio jednog integrisanog društva na ovom prostoru?”, rekao je on.