Davor Dragičević, otac mladića čija je nerazjašnjena smrt u ožujku 2018. postala provodom za masovne prosvjede protiv vlasti u Republici Srpskoj, najavio je u subotu da će uskoro objaviti video snimku ubojstva sina Davida na kojoj se navodno vide i počinitelji i odbacio je tvrdnje policije da je on sam naručio izradu takvog montiranog video zapisa.

dav

„Uskoro ću objaviti snimak ubistva mog sina Davida Dragičevića, a tada će nastati pravi haos u BiH“, rekao je za portal Srpskainfo Davor Dragičević.

Objasnio je da su video zapis ubistva koje se dogodilo u centru grada zabilježile kamere na Raiffeisen banci. 

„Na snimku se sve detaljno vidi, između ostalog i to ko ga je ubio. Zbog toga vlada velika panika i u policiji, ali i u banjalučkom državnom tužilaštvu", rekao je Dragičević.

Pri tome je odbacio tvrdnje policije i dijela medija da je on nudio 15.000 eura za montirani snimak tog ubistva.

"Imao sam informaciju da to istražuju, ali svi znaju da to nije točno“, dodao je.

Dragičević, za kojega se ne zna gdje se trenutno nalazi, jer je napustio BiH iz sigurnosnih razloga, rekao je i da ima problema s ekshumacijom posmrtnih ostataka sina Davida. Sa suprugom je ranije podnio zahtjev da se mladićevo tijelo pokopa izvan BiH, no sada, po njegovim tvrdnjama, vlasti traže dodatne potvrde i punomoći.

„Traže da to dostavimo u roku od sedam dana ili će nam biti odbijena mogućnost da ekshumiramo tijelo. Ako mi ne odobre, lično ću ga iskopati i iznijeti iz ove države", rekao je Davor Dragičević.

Davor Dragičević je nestao 30. decembra kada je policija silom rastjerala pripadnike grupe "Pravda za Davida" i pojavio se početkom februara u programu regionalne televizije N1 te poručio kako nije pobjegao nego se sklonio kako ne bi bio ubijen.

Ustvrdio je da njegovu likvidaciju želi politički i policijski vrh u Republici Srpskoj.