Tragedija u Švedskoj: Poginule sestre Elma i Irma Usto

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko četiri sata u Göteborgu poginule su četiri osobe čija je starost oko 20 godina, a, kako je Faktoru potvrđeno, nažalost, među stradalim su i dvije sestre Elma (19) i Irma Usto (20).

6b750a5643cec284cd08d26ecbf0ed84 

One su kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

 • Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Mnogo su voljele Sarajevo i često su dolazile da obilaze rodbinu i prijatelje.

U aprilu su trebale doći u Sarajevo sa ocem na dan policije i već su bile rezervisale karte – rekao nam je u telefonskom razgovoru za Faktor djed Alija Usto koji je dodao da su roditelji još uvijek u bolnici nakon što im je saopćena vijest o tragičnoj smrti kćerki.

Brojni mediji u Švedskoj pišu o tragičnoj nesreći u Göteborgu.

 • Policija je dobila obavijest oko 04.07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Göteborga. Uzrok nesreće je najvjerovatnije klizavost i neprilagođena brzina.

Policija traga i za osobom koja je snimala sabraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla sa mjesta nesreće, što se klasificira kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole – piše Göteborgs-Posten.

Izvor:Faktor

Komentari  
+2 # MUJO 2020-02-18 20:57
Zvala ih je radna kolegica u pola cetiri ujutro da se nalazi u nevolji i da joj je potrebna pomoc. Ove sestre su odmah ustale iz kreveta i u pidjamama pozurile autom da joj pomognu. Poginule su kad su preuzele kolegicu i krenule kuci. Kazu da su uvijek bile spremne da svakom nevoljniku priteknu u pomoc. Da im ih Allah dz.s. oprosti grijehe i da ih uvede u dzennet firdevs a familiji podari sabur.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Malo Morgen
  155 ( +690 )
 • banda
  77 ( +452 )
 • Sandžak je vječan
  43 ( +363 )
 • NP
  197 ( +290 )
 • mikla
  44 ( +199 )