Prilikom pretresa, pored droge, u automobilu je pronađen novac u različitim valutama, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku

thumbs b c 5c7092bf04e518a56c3a9d3c28dff937 

Provodeći plansku akciju kodnog naziva "Sedlo", pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz asistenciju Obavještajno-sigurnose agencije BiH (OSABiH), a pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, zaustavili su automobil marke "renault kangoo" na naplatnom mjestu Tarčin, općina Hadžići, u kojem su pronašli više od 100 kilograma opojne droge, najvjerovatnije skanka, precizira se u saopćenju. Podsjećamo, prema prvim nezvaničnim informacijama, govorilo se o više od 200 kg droge. 

Prilikom pretresa, pored droge, u automobilu je pronađen novac u različitim valutama, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Slobode su lišene tri osobe, među njima vozač automobila "renault kangoo" inicijala A. G., potom, suvozač inicijala V. J. i vozač automobila marke "polo" zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio u pratnji.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje.

Zaplijenjeni narkotici su dovezeni u prostorije Odjela za narkotike MUP-a KS.