Kolumbijska policija uhapsila je Rajka Boškovića (27), rođenog u Podgorici, zbog posjedovanja desetak kilograma kokaina, piše podgorički Dan.

09a893000a0b34409905d1b30dac8c18

On je, kako saznaje ovaj list, uhapšen na jednoj od plantaža kokaina u departmanu Narinjo na jugozapadu Kolumbije, koji se graniči s Ekvadorom na obali Pacifika.

Bošković je, navodno, radio na plantažama koke kao fizički radnik, a prethodno je isti posao obavljao u nekoliko južnoameričkih država. Nije poznato više detalja u vezi sa hapšenjem i da li se Podgoričanin sumnjiči za još neko krivično djelo.

Droga je, navodno, pronađena u kolektivnom smještaju koji je Bošković koristio.

Kolumbija je i dalje najveći proizvođač kokaina na svijetu s rekordnim povećanjem plantaža koke i potencijala za proizvodnju ove droge 2017. godine, saopštila je nedavno Kancelarija UN za borbu protiv droge i kriminala (UNODC).



 

Nelegalno gajenje listova koke poraslo je za 17 odsto, a kapacitet za proizvodnju kokaina porastao je za 31 odsto u odnosu na 2016. godinu, na 1.378 tona, najviše od kada je počelo vođenje podataka navela je ta organizacija u svom godišnjem izvještaju objavljenom u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije.

Ovo nije prvi slučaj hapšenja crnogorskih državljana zbog šverca narkotika u svijetu. Nedavno su u Kolumbiji uhapšena dvojica crnogorskih državljana, a crnogorski pomorci su zbog šverca narkotika hapšeni u Peruu, Panami, Južnoafričkoj Republici i Venecueli.

Izvor.Dan/Radio Sarajevo