Vozač kamiona cisterne umro je od gušenja dok je čistio unutrašnjost spremnika na javnom parkiralištu u Villafranci, u italijanskom okrugu Verona.

sdfgwe456

Pretpostavlja se da je 44-godišnji vozač, državljanin BiH, preminuo u četvrtak 17. januara u večernjim satima, piše Corriere del Veneto.

U petak ujutro trebao je cisternu napuniti polistirenom, ali se nije pojavio na utovaru. Njegova kompanija je preko GPS detektora locirala cisternu i uputila poziv hitnim službama.

Policijska patrola, vatrogasna i ekipa hitne pomoći u petak oko podne došle su do cisterne u industrijskoj zoni Villafranca. U unutrašnjosti spremnika otkrili su beživotno tijelo vozača kojem nije bilo spasa.

Pretpostavljeno se da je vozač pokušavao očistiti unutrašnjost cisterne, a umro je od gušenja nitroznim gasovima koji su ostali u spremniku nakon transporta.

Vozač je bio državljanin BiH koji je živio u Italiji, gdje je radio za tamošnju kompaniju za cestovni prijevoz. Na mjesto tragedije u Villafrancu stigao je s praznom cisternom, nakon što je istovario teret u La Speziji.