U Ulcinj su ovih dana počeli da pristižu investitori zainteresovani za izgradnju projekta Mavrijan Luxury Resorts.

ulcinj22 

U tom projektu će na površini od oko 63 hektara biti izgrađena marina, tri luksuzna hotela i 105 vila, koji bi ukupno imali oko 5.000 kreveta.

Za ovaj projekat interesovanje su pokazali investitori iz Katara i Egipta, a kako je ranije izjavio gradonačelnik Ulcinja Ljoro Nrekić, vrednost te investicije bila bi između 600 miliona i milijardu evra, prenosi Investitor.me.

Gradonačelnik je rekao da će opština tražiti saglasnost Ministarstva finansija za prodaju svog dela zemljišta, koje se procenjuje na oko 20 miliona evra.

Prema rečima Aleksandra Dabanovića, glavnog gradskog arhitekte, u takozvanoj Uvali udovica planirana je marina sa 147 vezova sa širokom promenadom, zatim helidrom i restoran-vidikovac, kao i pristup za amfibijske avione i hidroavione. On je dodao da je koeficijent zauzetosti prostora vrlo nizak i iznosi 14 odsto, koeficijent izgrađenosti je 42 odsto, dok je zastupljenost zelenih površina 82 odsto.

Prvi hotel A ima bruto površinu od 32.000 kvadratnih metara, sa 3.848 kvadrata otvorenih bazena i 2.675 metara kvadratnih otvorenih sportskih terena. Hotel B je centralni rizort sa predviđene 652 smeštajne jedinice, 47.800 kvadratnih metara bruto površine, bazenom od 2.500 i terenima od 2.546 kvadratnih metara.

Hotel C takođe je u obliku rizorta ukupnog kapaciteta 22.299 kvadrata.

Kazino hotel imaće 21.800 kvadrata, od kojih je više od 10.000 namenjeno upravo za kockarnicu. Preostali deo činiće, pored ostalog, 100 ekskluzivnih smeštajnih jedinica za korisnike te zabave koji će do marine stizati u dva izdvojena panoramska lifta, a i helidrom na krovu hotela, čime će privatnost gostiju biti zagarantovana.

Tipske vile, njih 105 s površinom od oko 350 kvadratnih metara, osmišljene su za primanje jedne porodice i imaju sve potrebne unutrašnje i spoljne sadržaje, uključujći parking i bazene.

“Obilikovanje turističkog naselja proizašlo je iz mediteranskih pojednostavljenih formi, koje prate konfiguraciju terena, ozelenjenih ravnih krovova i bele fasadne obloge, osim hotelskog objekta u centru naselja koji svojim oblikom podseća na kruzer”, rekao je Dabanović i dodao da će kroz budući turistički kompleks prolaziti saobraćajnica duga 9,6 kilometara.

Pogledajte i video :

Pogledajte: Ulcinj dobija turistički kompleks vrijedan milijardu eura! (VIDEO)