U Crnoj Gori 77 milionera, najveći pojedinačni depozit 50,3 miliona eura

U Crnoj Gori po posljednjim podacima ima 77 građana koji na računima u domaćim bankama imaju više od milion eura, saopšteno je iz Centralne banke. Najviše novca na računu ima građanin iz Crne Gore na čijem kontu je 50,3 miliona eura.

dfdghjk 

Iz Centralne banke imena ne saopštavaju, jer ih u tome sprječava zakon koji definiše poslovnu tajnu, odnosno član 84 Zakona o bankama.

“Najveći pojedinačni iznos depozita fizičkih lica u bankama iznosi 50,281 miliona eura i pripada rezidentu”, precizirali su iz CBCG.

Na kraju decembra prošle godine, kako objašnjavaju, 77 fizičkih lica ima depozit u banci u iznosu većem od milion eura.

“Depozit u banci u iznosu od milion do pet miliona eura imaju 73 građanina. Jedan građanin ima depozit u iznosu od pet do deset miliona eura, a tri građanina depozite veće od deset miliona eura”, pojasnili su iz Centralne banke strukturu milionskih depozita. 

Najbogatiji milioner sudeći po računu u domaćim bankama, “jači je” za preko 20 miliona eura od najvećeg depozita pravnog lica u Crnoj Gori.

Da li je građanin koji ima preko 50 miliona i rekorder nije sigurno, jer nema podatka koliko stanovnici Crne Gore imaju na računima banaka u inostranstvu. Ta evidencija ne postoji.

Izvjesno je da se broj milionera u Crnoj Gori povećava, jer ih je 2017. bilo 64, a 2016. godine deset manje.

Izvor:Pobjeda

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari