Olujni vjetar koji od noćas puše u cijeloj Hercegovini pričinio je veliku materijalnu štetu, napravio značajne probleme u odvijanju saobraćaja, a kako saznajemo nekoliko osoba je i lakše povrijeđeno.

sdfw4564e5

Vjetar ne janjava, puše skoro istim intezitetom, a progonze govore da bi tek krajem dana moglo doći do njegovom smirivanja.  


Pero Pavlović, glasnogovornik štaba Civilne zaštite HNK, za Klix.ba kaže kako je vjetar posebnih problema napravio u Mostaru, a istakao je Aveniju, Avijatički most, Centar 2, Dračevice...

"Imamo oštećene dvije škole, par izvrnutih šlepera, nekoliko oštećenih putničkih vozila. Nemamo prijavljeno u štabu da je bilo povrijeđenih osoba, ali isto tako ne možemo reći da ih nije bilo", kazao je Pavlović te pozvao građane na strpljenje i da bez velike potrebe ne izlaze iz svojih domova. 

sdfgt654
Neki kvartovi su povremeno ostali bez napajanja električnom energijom, a Pavlović kaže da su sve jedinice Civilne zaštite na terenu. Oštećen je i krov Narodnog pozorišta, a vjetar je porazbijao stakla i na zgradi Aerodroma Mostar.

dfghgftrt

U Operativnom centru MUP-a HNK nam kažu da su i pored olujnog vjetra sve saobraćajnice i dalje u funkciji, ali da preko Avijatičkog mosta iz saobraćaja isključuje veća teretna vozila i ona s prikolicom. 

xdfetzwe

Olujni vjetar velikih problema napravio je i u drugim hercegovačkim sredinama, posebno u Trebinju gdje je razrušio konstrukciju bazena koji je bio u izgradnji te oborio nekoliko stabala u Gradskom parku.