SAD dostavio pomoć BiH u borbi protiv korona virusa

Dostavljene su medicinske potrepštine i druge važne zalihe koje su potrebne zdravstvenim radnicima i vojnim snagama.

sad pomoc 1

Pripadnici američke vojske predali su zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom državeAmbasada SAD-a u BiH Humanitarna pomoć iz Sjedinjenih Američkih Država za borbu protiv pandemije korona virusa stigla je u Bosnu i Hercegovinu, objavila je američka ambasada u toj državi. 

Riječ je o pomoći vlade SAD-a koju su u Bosnu i Hercegovinu dostavili američki vojni avioni. U paketima su medicinske potrepštine i druge važne zalihe koje su potrebne zdravstvenim radnicima i vojnim snagama."Američki vojni avion dostavio je na sarajevski aerodrom sanitetsku opremu, opremu za bolnice i hitne pomoći, hranu i vodu.

sad pomoc 2

Pripadnici američke vojske predali su ove zalihe pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koje će ih rasporediti širom Bosne i Hercegovine.

Kao NATO partner i dugogodišnji prijatelj Bosne i Hercegovine, Sjedinjene Američke Države i američki narod reagiraju na ovu situaciju snažnom i postojanom podrškom koju građanima Bosne i Hercegovine iskazujemo već više od 25 godina", navode iz Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

U Bosni i Hercegovini zabilježeno je 128 slučajeva zaraze korona virusom, a jedna žena u Bihaću preminula je.Izvor: Agencije

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 12    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 3    Gusinje 0
 Priboj 1    Pljevlja 0
 N.Varoš 4    Berane 0
Podaci ažurirani 03.04.2020 godine

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Face
  24 ( +226 )
 • Malo Morgen
  46 ( +163 )
 • Beli-beg
  2 ( +136 )
 • Sulejman Veličanstveni
  28 ( +89 )
 • Sejo
  13 ( +85 )
X

Right Click

No right click