Crna Gora: Primorje prazno zbog straha od koronavirusa

Gradske plaže u Sutomoru, Baru i Ulcinju gotovo su prazne dok su rijetki građani koji šetaju ili odmaraju pored mora. I pored zabrane građanima da bez potrebe izlaze iz domova, veća posjećenost primjetna je na Velikoj plaži u Ulcinju

thumbs b c b9c94686a9a2aab75de34e83e555bfa2

Zbog Vladinih mjera za prevenciju koronavirusa značajno je smanjena posjeta šetalištima i plažama na crnogorskom primorju, javlja Anadolu Agency (AA).

Gradske plaže u Sutomoru, Baru i Ulcinju gotovo su prazne dok su rijetki građani koji šetaju ili odmaraju pored mora.

I pored zabrane građanima da bez potrebe izlaze iz domova, veća posjećenost primjetna je na Velikoj plaži u Ulcinju gdje se mogu vidjeti ljudi koji treniraju ali i oni koji po plaži voze džipove i motore.

Zbog pojave koronavorusa, u Ulcinju je zatvoren Pristan, glavno gradsko šetalište pored male plaže, dok su svi ugostiteljski objekti i prodavnice u gradu zatvoreni. Vladinim mjerama za prevenciju koronavirusa zabranjen je rad ugostiteljskih i većine trgovačkih objekata kao i frizerskih i kozmetičkih salona, dječijih igraonica, fitnes centara, kazina i kladionica. Uprava policije i tužilaštvo su prethodnih dana određivali mjere pritvora građanima koji nisu poštovali to pravilo.

Zbog pojave koronavirusa, u Crnoj Gori je zabranjeno održavanje javnih skupova, dok su vjerske zajednice ograničile službu u vjerskim objektima samo na sveštena lica.

Zabranjeno je i da se u automobilima vozi više od dvoje odraslih, obavezno je držanje socijalne distance u redovima pred apotekama i trgovinskim objektima.

U zemlji je privremeno obustavljen autobuski, kombi i željeznički putnički saobraćaj kao i taksi prevoz. Avio saobraćaj privremeno je prekinut kasno sinoć nakon što su crnogorski vojnici izvršili dekontaminaciju aerodroma Golubovci u Podgorici.

Vlada Crne Gore od sinoć objavljuje i spisak građana kojima je određena mjera samoizolacije od 14 dana, u cilju prevencije širenja virusa. Zbog kršenja te mjere prethodnih dana više građana je pod pratnjom policije sprovedeno u karantina. Iz Vlade su pozvali građane da poštuju mjere zbog opšte bezbijednosti.

"Kako snage bezbjednosti nigdje u svijetu ne mogu nadzirati u svakom trenutku svakog građanina koji bi trebalo da je u samoizolaciji, i kako svako lice koje napusti samoizolaciju predstavlja opasnost i za svoju porodicu, a i za cijelu zajednicu, odlučeno je da imena lica u samoizolaciji budu objavljena“, kazali su iz Vlade.

U Crnoj Gori je do sada potvrđeno 16 slučajeva zaraženih od koronavirusa, dok je 5.156 osoba pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom.

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 12    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 3    Gusinje 0
 Priboj 1    Pljevlja 0
 N.Varoš 4    Berane 0
Podaci ažurirani 03.04.2020 godine

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Face
  24 ( +221 )
 • Malo Morgen
  47 ( +166 )
 • Beli-beg
  2 ( +136 )
 • Sulejman Veličanstveni
  28 ( +91 )
 • Sejo
  13 ( +84 )
X

Right Click

No right click