Srbija i Crna Gora zatvorile granice sa Bosnom i Hercegovinom

Srbija je večeras zatvorila sve granice, uključujući i one prema Bosni i Hercegovini, a zatvorena je i posljednja funkcionalna granica između BiH i Crne Gore.

granicni prelaz 

Granice Republike Srbije će od večeras biti zatvorene, rekla je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a one ostaju otvorene samo za državljane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, kao i za diplomate i strane državljane sa boravišnom dozvolom.

Brnabić je navela da će na granicama biti Vojska Srbije, koja će pomagati sanitarnoj inspekciji i graničnoj policiji.

Posljedica je ovo odluke o proglašenju vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa, a o kojem je javnost večeras izvijestio predsjednik države Aleksandar Vučić.


Gotovo u isto vrijeme, večeras od 20 sati, zatvoren i posljednji funkcionalan granični prijelaz za putnike između BiH i Crne Gore - GP Metaljka. Ranije su zatvoreni prijelazi Šćepan polje i Vitine.

Treba napomenuti da se promet robe nastavlja odvijati, potvrdio je za portal Klix.ba savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman.

Kao i u slučaju Srbije, zatvaranje prema BiH dio je odluke o zabrani ulaska stranih državljana na teritoriju Crne Gore zbog koronavirusa.

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Malo Morgen
  52 ( +195 )
 • Face
  19 ( +194 )
 • Beli-beg
  2 ( +136 )
 • Sulejman Veličanstveni
  28 ( +96 )
 • Sejo
  9 ( +81 )
X

Right Click

No right click