Crna Gora - Učenici otrovani salmonelom, mrtve kokoške plutale rijekom

U neposrednoj blizini Skadra u osnovnoj i srednjoj školi prošle sedmice 60 učenika otrovalo se, a uzrok je salmonela, javili su crnogorski mediji.

Kokoška Profimedia 1000x0 

Mrtve kokoške koje su danima plutale rijekom Bojanom bile su zaražene salmonelom tipa C, pokazale su analize Uprave za sigurnost hrane Crne Gore.

Mrtva perad, ali i krupna stoka, uklonjeni su iz rijeke tokom višednevne akcije crnogorskog Ministarstva poljoprivrede, Uprave za sigurnost hrane i Uprave policije.

Albanski nadležni organi zatražili su od tamošnje agencije za ishranu da utvrdi da li je bilo masovnog uginuća kokoški, s obzirom da se danima plutale vodom i da se sumnja da su stigle iz Albanije.

Iz crnogorskih nadležnih institucija su od prvog dana tvrdili da je na stotine uginulih kokoški doplutalo iz Albanije.

Nadležni na albanskoj strani su naveli kako je to moguće, ali da ne mora da znači.

Izvor: Agencije

Komentari  
0 # Olivera 2019-10-13 12:36
Da su Crnogorcima s one strane susedi npr Švajcarci, onda bih odgovor "kako je to moguće, ali da ne mora da znači" bukvalno i shvatila. Ali od šćiptara sve treba da se uzima sa rezervom. Jer njihova deca su zaražena salmonelom, oni napunili reku Bojanu mrtvom živinom i onda crnogorskim nadležnim organima neodgovorno obrazložili da to ne mora da znači. Kao da su Crnogorci glupi i slepi pa će poverovati u šćiptarske svinjarije. i eto, Albanija kao neka država, a kako se ponaša. Pa šta onda svet očekuje od tzv Kosova koje je još gora projekcija nekakve šćiptarske državnosti.
A Crnogorci su možda i zaslužili ovako kretenski odgovor svojih istočnih suseda obzirom da ovi sa njima mogu da rade šta hoće. Milo se previše umiljavao i milovao sa njima i evo rezultata. Tako bi prošle i Sandžaklije, da se Suljko pita.
Prijavi moderatru
-1 # TITO 2019-10-14 08:05
Oki zlato moje otvorim portal pise 1 komentar. Znas na koga sam pomislio... :) zna se ko se javlja za takve teme. I skoro sam znao pola komentara sta ce da piše al ne tim redosledom, al znao sam da ce bit pomenut Suljo i sciptari :) idi leci se.
Prijavi moderatru
0 # Olivera 2019-10-14 11:38
Tito, ti si izgleda opsedut samnom.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click