Korisnici Facebooka u komentarima su osudili ponašanje i jednog i drugog vozača

aasdfghfdsdfg

Na Facebook stranici “Prometne zgode i nezgode” u nedjelju je u poslijepodnevnim satima objavljen video snimljen u subotu na autocesti A1 kod Posedarja u Hrvatskoj na kojem se može vidjeti kako se kombi i automobil naočigled međusobno pokušavaju izgurati iz saobraćajne trake.

Iako na temelju snimke nije moguće utvrditi šta je dovelo do ove krajnje bezobzirne i opasne vožnje, jasno se može vidjeti da se automobil iz nekog razloga u lijevu traku u kojoj se vozio kombi uključio ispred kombija.

Nakon nekoliko sekundi vožnje ispred kombija, automobil vratio u desnu traku. Kombi se na to nastavio kretati lijevom trakom, sustigao je automobil te je naglo skrenuo u desnu traku, kao da automobil želi izgurati iz te trake.

Kako opis videa sugerira, “nadmudrivanje” se nastavilo tako što se automobil uključio u lijevu traku ispred kombija i naglo zakočio, što je natjeralo kombi da također zakoči. Kombi i automobil nakon toga su se neko vrijeme nastavili voziti jedan pored drugog, međutim novih incidenata za vrijeme trajanja snimke nije bilo.

Izvor:Fokus