Nešto prije 23 sata u sarajevskom naselju Baščaršija, u blizini Sebilja, došlo je do panike među prolaznicima, nakon što je izbila, navodno, svađa između dva vlasnika.  

asdfghjkjhgfdsasf 

Kako nezvanično saznajemo došlo je do tučnjave između vlasnika dva objekta, a gosti i prolaznici su počeli panično bježati.

"Na glavnoj ulici uskoro je nastao haos, ljudi su trčali. Ja sam malo prije, s porodicom, sjedila u kafiću kod Sebilja, kada sam vidjela ljude kako panično trče i obaraju izloge", opisala je ovaj događaj jedna osoba. 

Pojedini portali su javili da je došlo i do upotrebe vatrenog oružja, ali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo to demantirali. 

 "Trenutno nemamo sve informacije, ali vam sa sigurnošću mogu kazati da nije došlo do upotrebe vatrenog oružja. Više detalja ćemo imati sutra", kazao je dežurni operativni u MUP-u KS za Radiosarajevo.ba

Kako nam je potvrdio jedan od zaposlenih na mjestu događaja, sukob je nastao zbog gostiju u kafićima.
 
Navodno, kada je gazdarica jednog kafića htjela da se suprotstvi konkurenciju koji su odvodili goste u svoje objekte, vlasnik drugog kafića je izašao i došlo je do incidenta.
 
"Gazdarici je slomljena vilica, a i gazda je teže povrijeđen. Oboje su otišli u bolnicu", potvrdio je za Radiosarajevo.ba jedan od svjedoka.  
 
On je dodao da je došlo i do pucnjave, navodno iz plinskog pištolja.
 
Istraga je u toku, a pripadnici MUP-a KS su na mjestu događaja, gdje prave zapisnik o incidentu. 
mkhngfdsaxcdvfbgnhjm
Izvor:Radio Sarajevo