On je danas za ''Avaz'' kazao da stoji pri riječima koje je ranije izgovorio, da ''Ibro više nije njegov sin" i ''da se on pita, presudio bi im smrtnom kaznom"

dfzgdfghdf 

Šefik Ćufurović iz Velike Kladuše, otac Ibre Ćufurovića, koji bi do kraja ovog mjeseca trebao biti izručen pravosudnim organima Bosne i Hercegovine, nakon što je uhapšen u Siriji tokom borbe za takozvanu Islamsku državu (ISIL), kaže da ga još niko nije kontaktirao oko dolaska sina u BiH.

On je danas za ''Avaz'' kazao da stoji pri riječima koje je ranije izgovorio, da ''Ibro više nije njegov sin" i "da se on pita, presudio bi im smrtnom kaznom".

- Nije još došao niti je mene ko zvao. Ja jedva čekam da dođe da sve Sudu i Tužilaštvu ispričam kako je bilo - kratko je kazao Šefik Ćufurović.

dfghgfhfhgf

Podsjetimo, prije nekoliko sedmica njegova ispovijest potresla je javnost u regionu.

- Napadao je i mene i hodžu da ne znamo klanjati. Mene, kao svog oca, nije poštovao ni koliko je blata pod noktom. Ja sam mu sve dao. Bilal Bosnić je vrbovao i mog Ibru i desetine drugih mladića. Naplatio je dobro njihov odlazak u Siriju. A koliko je samo porodica upropastio, neka mu Bog plati - ispričao je tada Ćufurović.