Krivične prijave protiv odgovornih za imenovanje direktorke Centra za socijalni rad Prijepolje

Iako je Apelacioni sud potvrdio odluku Višeg suda u Užicu i poništio rješenje o imenovanju Sabire Hadžiavdić za direktorku Centra za socijalni rad Prijepolje, Skupština opštine nije ispoštovala ovu odluku i nije je razriješila sa ove dužnosti.

markovic zindovic hadziavdic 696x469

Radomila Pjanović, koja je podnijela tužbu Višem sudu protiv Opštine Prijepolje, sada je podnijela krivične prijave protiv nadležnih zbog zloupotrebe službenog položaja, piše Foruminfo.rs.

Krivična prijava je podnijeta protiv predsjednika opštine Prijepolje Dragoljuba Zindovića, predsjednice SO Stane Marković i direktorke Centra za socijalni rad Sabire Hadžiavdić. Prijave zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog poslovanja, podnijela je Radomila Pjanović, koja je konkurisala za mjesto direktorke Centra jer ispunjava sve tražene uslove.

Nakon presude Apelacionog suda, predstavnici opozicije zahtijevali su od predsjednice Skupštine opštine Prijepolje da sazove sjednicu ovog tijela, kako bi se razmatralo razrešenje sadašnje direktorke i imenovanje novog direktora Centra za socijalni rad Prijepolje. Odbornici vladajuće većine, bili su jasni u stavu da je direktorka postavljena po svim pravilima tako da je za prijedlog opozicije o razrješenju Hadžiavdić sa mjesta direktorke glasalo 8 odbornika i odbornica, devet je bilo protiv i troje uzdržanih. Tako su odbornici i odbornice prijepoljskog parlamenta “presudili” u korist Sabire Hadžiavdić, ne osvrćući se na odluku suda.

Protiv Sabire Hadžiavdić u toku je postupak zbog zloupotrebe službenog položaja, jer se sumnja da je u svojstvu odgovornog lica Centra za socijalni rad Prijepolje, tokom decembra 2017. godine omogućila pravnim i fizičkim licima da u postupku nabavke pribave imovinsku korist od oko 990.000 dinara, a Centru za socijalni rad nanela štetu od oko 1.142.000 dinara.

Izvor: Foruminfo.rs

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click