Prijepolje - Direktorki Centra za socijalni rad u Prijepolju, Sabiri Hadžiavdić, i službenici zaduženoj za javne nabavke u ovoj ustanovi produžen je pritvor zbog sumnje da je zloupotrebljen službeni položaj, saopšteno je danas iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Kraljevu. Hadžiavdić je uhapšena pre dva dana u zgradi Opštine Prijepolje.

sabira hadziavdic 

Predsednik opštine Dragoljub Zindović još uvek se nije oglasio povodom navedenih hapšenja. Samir Tandir (SPP) rekao je da je direktorka žrtva zloupotrebe policije srednjeg nivoa od strane pojedinaca bliskih narko bandi Rasima Ljajića koji sada pokušavaju da mu eliminišu političku konkurenciju.

Sa druge strane, stižu tvrdnje da je lokalna vlast u ovom gradu ogrezla u korupciji i kao dokaz nude presudu Višeg suda u Užicu gde stoji da je direktorka Hadžiavdić izabrana nezakonito na rukovodeće mesto. Međutim, lokalna koalicija na čelu sa Zindovićem, Tandirom, Kijanovićem i Kajevićem ignorisala je presudu. 

Kako nezvanično saznajemo obe uhapšene, terete se za nezakonitu nabavku prozora po ceni od 100 000 po komadu, što je petostruko uvećana cena i drugih materijalnih sredstava i isplata, međutim da li su optužbe osnovane stvar je istrage koja se sprovodi i sudskog postupka.

Izvor:GZS