Zabrana je uvedena po preporuci Zavoda za javno zdravlje iz Užica zbog nestabilne epidemiološke situacije respiratornih oboljenja, porasta broja oboljenja sličnih gripu kao i akutnih respiratornih infekcija na teritoriji Zlatiborskog okruga.

bolnica prijepolje 2 696x469 

Načelnica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti iz Zavoda za javno zdravlje u Užicu doktorka Aleksandra Andrić kaže da broj pacijenata sa ovim simptomima u stalnom porastu i da se prati na nedeljnom nivou.

Kako prenosi TV Forum, protekle sedmice na teritoriji Zlatiborskog okruga zabeležena su 1.382 ovakva slučaja, dok je u sedmici pre toga registrovano 536 pacijenata sa simptomima sličnim gripu. Taj broj, kako je rekla doktorka Andrić, je znatno veći u odnosu na isti period prošle godine, što je i bio razlog za preduzimanje mjere zabrane posjete bolesnicima.

Od PR-a Zdravstvenog centra Užice Danijele Vasiljević prenijela je za TV Forum informaciju da je u Dnevnoj bolnici u Užicu smješteno sedam pacijenata kod kojih se sumnja na postojanje virusa gripa, dok se dva pacijenta, sa nešto težom kliničkom slikom, nalaze na intenzivnoj njezi užičke bolnice i pod stalnim su lejkarskim nadzorom.

Direktor Opšte bolnice u Prijepolju doktor Zoran Drobnjak potvrdio je da su od petka zabranjene posjete u prijepoljskoj Opštoj bolnici. Osim u Prijepolju, posjete pacijentima su zabranjene i u Opštoj bolnici u Užicu i Opštoj bolnici u Priboju. (foruminfo)