Prijepolje / Država finansira izgradnju savremenog graničnog prelaza na Gostunu

Umesto nekoliko kontejnera na ledini uz magistralni put Beograd – južni Jadran, granični prelaz između Srbije i Crne Gore u Gostunu uskoro će dobiti objekte i opremu po – evropskom uzoru. I nestaće, gužvi i dugih kolona teretnjaka i automobila, posebno u turističkoj sezoni.

gostun radovi 2

Republičkim budžetom su predviđena sredstva za finansiranje izgradnje novog graničnog prelaza u iznosu od oko 770 miliona dinara, a radovi bi trebali da budu završini do kraja 2020. godine.

Na prostoru između sadašnjeg kontrolnog policijsko-carinskog punkta i motela “Luks” u Gostunu, izgradiće  prema projektu sedam ulazno-izlaznih traka za putnički i autobuski saobraćaj, četiri trake za kamione, po dve na ulazu i na izlazu.

Gostun radovi

Pored toga prelaz će imati kamionske vage i na ulazu i na izlazu, kao i teretni terminal sa svim pratećim sadržajima. Ispod glavne nadstrešnice biće kontrolne kabine, objekat sa prostorijama za rad radnika svih državnih službi Uprave carina, Granične policije, Fito-sanitarne i Veternarske inspekcije. Projekat, takođe predviđa i prostor namenjen pratećim službama odnosno preduzećima za pružanje špediterskih usluga.

Trenutno neirami užičkih Puteva izvode zemljane radove a priprema se i teren za izgradnju potpornog zida duž obale reke Lima. Kada radovi budu okončani Gostun će, konačno, dobiti moderan izgled, i savremen prelaz za cirkulaciju putnika i roba između Srbije i Crne Gore.

PP Media

Ovaj članak nije moguće komentarisati

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click