Šta može da vam uljepša dan? Recimo… lijep gest dva Prijepoljca koji  su samoinicijativno očistili desnu obalu Lima, od Novog mosta do ušća!

reka 1 3 

Iako se „kunemo“ u naše dve reke i ističemo u svakoj prilici da smo zbog njih posebni i jedinstveni, malo je onih koji će zasukati rukave kako bi uklonili smeće sa njenih obala.

Milan Šarčević  i Dušan Adamović spadaju u tu malobrojnu grupu ljudi koji ljubav prema Limu, pokazuju delima a ne rečima. Oni su poslednjih desetak dana svaki svoj slobodan trenutak posvetili Limu, tačnije čišćenju njene desne obale od ušća do Novog mosta.

„ Nismo više mogli gledati. Kupili smo kese i krenuli u akciju . Bilo je tu svega i svačega… najviše plastične ambalaže i kesa.Više od dvadeset džakova smo skupili poslednjih desetak dana. Ako smo se i nadali da će nam neko priteći u pomoć, grdno smo se prevarili“, priznadoše nam Milan Šarčević i Dušan Adamović.

Zato su, kažu, bili više nego prijatno iznenađenji kada im nepoznati mladić ponudio svoju pomoć.

„ Našli smo nekoliko dečaka i obećali da ćemo platiti ako nam pomognu da završimo posao, a kad nas je mladić upitao imamo li viška kesu i objasnio da želi da pomogne, nismo mogli da verujemo . Saznali smo da je iz Sarajeva došao u Prijepolje da obiđe rodbinu. Eto, pored toliko Prijepoljaca…“

Džakove će, rekoše nam, pokupiti radnici JKP „Lim“ koji već narednih dana nastavljaju započetu akciju. Oni će očistiti obalu od Novog mosta ka Šarampovu.

Možda ova akcija Prijepoljcima skrеnе pažnju na nеophodnost rеdovnog vođеnja računa o prirodi i sopstvеnom okružеnju. Možda!