Predstavnici Medžlisa IZ-e Priboj na sastanku sa premijerkom Brnabić u vezi parcele za džamiju u Novom Priboju

Danas je tokom posjete predsjednice Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sa saradnicima Opštini Priboj, upriličen sastanak i predsjednikom sa glavnim imamom Medžlisa IZ-e Priboj Harisom Zekićem i Harun-ef. Eminagićem.
priboj888

Najčitanije danas 


Sastanku su, pored predsjednice Vlade i predstavnika Medžlisa, prisustvovali i predsjednik Opštine g-din Lazar Rvović, narodni poslanik Krsto Janjušević, te bošnjački predstavnici Opštinskog vijeća.

Tema sastanka je bila privođenje namjeni lokacije za izgradnju džamije u Novom Priboju, a sastanak je upriličen nakon što je u Skupštini Srbije, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, narodni poslanik Muamer Zukorlić ponovno otvorio to dugogodišnje neriješeno pitanje, nakon čega je ona obećala da će to pitanje rješavati prilikom prve posjete Opštini Priboj.

Predsjednik Opštine je na početku izrazii zadovoljstvo što se napokon ovo pitanje rješava na najvišem nivou, te izrazio spremnost da kao predsjednik Opštine maksimalno izađu u susret, kako bi se parcela za izgradnju džamije što prije privela namjeni.

Glavni imam Eminagić je podsjetio da inicijativa za izgradnju džamije u Novom Priboju postoji još od 1992. godine, te da je sada na potezu Vlada, u čijoj se ingerenciji nalazi zemljište FAP-a koje je predviđeno za izgradnju džamije.

Predsjednica Vlade je iskazala punu spremnost da se tehnički pravno što prije uđe i okonča procedura vezana za zemljište kako bi se dugogodišnje pitanje napokon riješilo.

Predstavnici Medžlisa su se zahvalili premijerki Brnabić na dosadašnjoj ekspeditivnosti, kao i narodnom poslaniku Muameru Zukorliću koji je u Skupštini Srbije otvorio pitanje, čega je rezultat i današnji sastanak i dogovor.

(SANA) 

Komentari  
+32 # Sandzakpatriot 2020-02-19 23:52
Svaka čast muftiji iz skupštine kao predsednik skupštinskog odbora sa dva poslanika uspeo je da vrati vakufsku imovinu od narkodilera i kriminalaca narodu i muslimanima, da pomogne Pribojcima dzamiju da naprave. Šta je sve uradio da promijeni percepciju bosnjaka u srpskoj javnosti da nismo poltroni ljige kako nas predstavljao Ljajic ili glupaci kako nas predstavljao Ugljanin. Divi mu cijela javnost, da čovek tako ponosito priča o bošnjacima, o genocidu u Srebrenici, o stradanjima ali i pomirenju, ne mogu da zamislim šta će tek uradit sutra ako bude ministar i imao neku jaču funkciju u vladi. Jedino sa njim na čelu možemo zaustavit diskriminaciju u pravima, zapošljavanju,putevima. Sposoban,hrabar,harizmatičan,ponosit,svjestan sebe,inteligentan. Bošnjak koji se radja jednom u 100 godina!
Prijavi moderatru
+20 # Np 2020-02-20 07:42
Bosnjak je imao nesrecu, bio je stotinama godina u Komi, sada se u 21 vijeku polako budi, ali je zaboravio da hodi da prica izgubio secajnje
Prijavi moderatru
+8 # Melid sandzaklija 2020-02-20 15:23
U i.z.ima i drugih dobrih znavanih i marljivih ljudi.na primer mustafa fetic,resad plojovic mersad becirovic,abdurahman kujevic.pa i sam sadasnji muftija mevlud dudic je jedan jako dobar,posten i znavan insan
Prijavi moderatru
-1 # Olivera 2020-02-21 20:44
Naravno da ima. Ne bi Muamer mogao sve sam, to je svakom jasno.
Prijavi moderatru
-6 # TITO 2020-02-20 16:22
A ko je ovaj dečko u plavi sako s desna na levo? Kakav je stav Islama o pederima koji treba da brane ovi ovde prisutni?
Šta je dečko u plavom sakou "rekla " o svojoj orjenaciji kako se predstavila?
Jesu li pričali o porodičnom vrednostima?
Dali medju vama ima onih takve orijentacije a krijete se iza turbana ahmedija dzubeta to jest jedno pričate a drugo radite, kao sto pricate da je homoseksualnost kaznjiva i radite sasvim drugo. Mnogo ste dvolicni lazljivci i svaki dan Allah dž š. vas sve više i više otkriva.
Prijavi moderatru
-2 # Olivera 2020-02-20 16:43
Kada bih birala za komšiju, kolegu, prijatelja........ između pedera i pedofila, uvek bih izabrala pedera. Zato Tito bolje ti je da ćutiš.
Prijavi moderatru
+5 # TITO 2020-02-20 17:44
Ja nebih ni profila ni pedera a imate ih medju političarima...
Prijavi moderatru
0 # zz 2020-02-20 19:47
Oljivera: ti bi najvise volela da su ti komsije Hajdemi Popusi i Hajdenam Popusi. Bilo bi ti interesantno a i slatko.
Prijavi moderatru
0 # Istina 2020-02-20 16:45
Tito ma pitaju NP-Senndvicaraon CE da Ti obijasni i to u Zukicini ime Ali Ti to nemozes svatit het Ne jedes Zukicine Sendvicar pa nisi pametan kao on.A ni mi ostali Bogu Hvala.
Prijavi moderatru
0 # TITO 2020-02-20 18:29
Ja samo znam koga Olivera hvali znači sa je njihov. Ne smeta mi kad hvali Prdnabicku, ona je e njena, al kad hvali nekog što nas predstavlja onda ti dodje krivo što ti je podmetnut. Sendviče ne volim, bot nisam, pedere i pedofile mrzim, kao i nacional-šoviniste. A ko joj je kriv što ama baš sve to ima kod nje.Odes u KV u bolnicu kad saznaju da si iz Sandzaka nema šanse da razgovaraš bez 50 eura a neke vece j intervencije od 200 do 500. A kad iz KV dodju kod nas ovi im se zabiju u bulju jedva vire nemozes sa ga iščupas. Bošnjo pusti...
Prijavi moderatru
+2 # mehmed 2020-02-20 18:47
Narode Sandzaka , sad jasno vidite koje i kakve astronomske VELICINE Zukurlic i SPP
Prijavi moderatru
0 # Ha 2020-02-20 20:42
....ne sviraj kuhrcu Mehmed-aga
Prijavi moderatru
-1 # NNN 2020-02-20 20:00
Izuzetno dobra prica do sledecih izbora. Zna Muhtiguz kako da ih prevesla,Pribojce.A rukovodstvu Priboja najbolje odgovara Muhtiguz. Nista ne trazi osim da dobije glasove.
Jos samo mu fale Muslimani u Priboju jer ih toliko ima,da za bajram ne mogu da napune ni onu jednu koju imaju. No za glassnja ce biti.
Prijavi moderatru
0 # PB 2020-02-20 20:17
Ovaj bradati iz nekog pesterskog sela je do sada preko gradnje dzamija kasirao dijasporu i gradjane N.Pazara,Tutina,Sjenice,delimicno i Prijepolja,pa bi sada da iskasira i namagarci Pribojce.Tamo mu vise ne daju pare pa se uhvatio Priboja. Od te price jos za dugo nece biti nista,a tu temu je jos davno pokrenuo pribojski imam Rahmetli Cviko. I po obicaju,bradonja se uvek nadogradi na tudji uspeh i to prikaze kao svoj,jer ta tema je ionako morala da dodje do realizacije. Ovo sada je samo Vuckova podrska svome dhupeuvlakacu i nista od toga nece biti jos za jedno duze vreme.
Prijavi moderatru
0 # Kako da ne 2020-02-20 23:38
Sve se polomise, nasli ste sa kime da dogovorite nesto.Ima da vas lazu i ubuduce ,ma eto samo sto nije ,pa oni rade na tome da vas rasele odatle sve do jednog ,osim onih koji od muslimanskog imaju samo imena... A i sta ce dzamija tamo da imaju na cemu da se izivljavaju i da unistavaju,oni su po tome poznati.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click