Sandžak / Pronašli lobanju, niko ne zna o kome se radi

Na osnovu tih vještačenja, između ostalog, treba da saznamo starost lobanje, odnosno godinu nastanka smrti i je li smrt nastala nasilnim putem, saopšteno je iz bjelopoljskog tužilaštva

lobanja 1000x0 

Rezultati analize lobanje koja je pronađena u selu Bukovica kod Pljevalja još nijesu dostavljeni tužilaštvu, potvrđeno je „Danu“. Lobanja i svi izuzeti tragovi su još prije više od mjesec dana upućeni na vještačenje Sudsko-medicinskom odboru i Kliničkom centru u Podgorici.

– Još uvijek čekamo da nam stigne rezultat vještačenja, što je preduslov za povlačenje narednih poteza. Na osnovu tih vještačenja, između ostalog, treba da saznamo starost lobanje, odnosno godinu nastanka smrti i je li smrt nastala nasilnim putem. Nedavno smo od vještaka medicinske struke dr Nemanje Radojevića informisani da radi na tom slučaju i očekujemo da rezultat stigne brzo – saopšteno je iz bjelopoljskog tužilaštva.

Pošto je lobanja pronađena u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, u zaseoku Mrčići, neki mještani vjeruju da se radi o obračunu švercera, koji često preko granice iz Crne Gore prebacuju „zabranjene tovare“.

Policija provjerava i verziju po kojoj postoji mogućnost da je neko od migranata stradao u pokušaju da pređe granicu ili eventualno u obračunu sa nekim. To se često dešava u blizini granica raznih zemalja u regionu od početka migrantske krize.

Lobanju su pronašli mještani pljevaljskog sela Bukovica, o čemu su odmah obavijestili policiju. Službenici pljevaljske policije odmah su izašli na lice mjesta i utvrdili da se radi o ljudskoj lobanji. Radi utvrđivanja više detalja, policija je lobanju proslijedila na dalja vještačenja.


 


– Dežurna služba Centra bezbjednosti Pljevlja je 10. avgusta 2019. godine obaviještena od strane jednog lica da je u selu Mrčići uočilo ljudsku lobanju. Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su odmah izašli na lice mjesta i o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, po čijem ovlašćenju je izvršen uviđaj, a lobanja je izuzeta sa lica mjesta – saopštili su tada iz pljevaljske policije.
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari