Podgorička policija uhapsila je njihovog kolegu, graničnog policajca Đ.Đ. (43). Uhapšena je i T.B. (34) iz Pljevalja, koja je osumnjičena za krivično djelo nedozvoljena trgovina, dok se policajac sumnjiči da joj je u tome pomagao.

cigarete ilustracija 

Kako je saopšteno iz Uprave policije, prilikom kontrole vozila na putnom pravcu Podgorica-Kolašin, u mjestu Dromira, kojim je upravljao Đ.Đ, dok se na mjestu suvozača nalazila T.B, policija je u vozilu pronašla 365 boksova cigareta bez akciznih markica, vrijednosti oko 8.000 eura.

“Cigarete su privremeno oduzete, a Đ.Đ. i T.B. su uhapšeni”, saopštili su iz Uprave policije.

Iz policije ističu i da će biti pokrenuta inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka protiv Đ.Đ. zbog teže povrede radne dužnosti.

“Đ.Đ. će biti suspendovan do okončanja postupka”, saopštili su iz Uprave policije.

Oni osuđuju nezakonito ponašanje policijskog službenika.

“Kao što očekujemo da policijski službenici budu institucionalno zaštićeni prilikom primjene zakona, tako dajemo i maksimalnu podršku nadležnim organima i službama u procesuiranju ovakvih i drugih nezakonitih slučajeva i uradićemo sve što je u našoj nadležnosti da svaki ovakav pojedinac, ukoliko postoji, bude otkriven, procesuiran i kažnjen u slučajevima u kojima se dokaže krivica u krivičnom postupku”, navode u Upravi policije 

Izvor:cdm.me/foto - ilustracija