Pljevlja: Uhapšen osumnjičeni za nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva

Policija je uhapsila R. K. ( 20) iz Pljevalja zbog sumnje da da prodao eksploziv S. J. (21) osumnjičenom da je u utorak aktivirao eksplozivnu napravu pod vozilo M. D. (23)

thfhfh 620x0 

Sumnja se da je R. K prethodno prodao četiri štapina eksploziva S. J. koje je on 9. aprila, u Ulici Marka Miljanova u Pljevljima, postavio ispod prednjeg desnog točka ''škode oktavije'' u vlasništvu M. D, a zatim aktivirao nakon čega je pobegao sa lica mesta. Od dejstva eksplozije nastala su oštećenja na navedenom vozilu kao i oštećenja na prozoru jednog stana u zgradi koja se nalazi u blizini mesta gde je vozilo bilo parkirano, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je R. K. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom državnom tužiocu.
 


 

Prema saopštenju Uprave policije, kod R.K. je, pretresima kuća u Pljevljima i selu Kozica, pronađena i oduzeta veća količina eksploziva, detonatorskih kapisli i sporogorećeg štapina.
 
 Pretresom kuće koju R. K. koristi u selu Kozica pronađeno je i oduzeto ukupno 2,8 kg praškastog eksploziva, i to: 13 komada patrona praškastog eksploziva težine 1,4 kilograma, vakumirana pvc kesa u kojoj se nalazi privredni eksploziv težine 0,9 kilograma i pvc kesa u kojoj se nalazi rasuti supstrat praškastog eksploziva težine 0,5 kilograma. Osim toga u kući su pretresom pronađeni i oduzeti pet električnih detonatorskih kapisli i 2,7 metara sporogorećeg štapina. Pronađeni eksploziv sa kapislama biće upućen u Forenzički centar radi veštačenja - navodi se u saopštenju Uprave policije.
Izvor:novosti.rs

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari