Karijera bila na silaznoj putanji, a od Dinamika ide nabolje. Nije prijatan put, ali i mnogi bolji igrači od mene su imali povrede i svakakve okolnosti pa su se vratili - priča Nemanja

nemanjakr

OVE sezone prvi put u dvorani “Pendik” Novopazarci uživaju u prvoligaškoj košarci. Debitant u KLS gura veoma dobro (11-2), a ogromne zasluge za to idu na račun Nemanje Krstića, nekadašnjeg reprezentativca i prošle godine igrača Dinamika. Član nacionalnog tima na EP 2013, preuzeo je ulogu lidera i trenutno u svakom smislu uživa u Novom Pazaru.

- Super mi je ovde. Trenera Olivera Popovića sam poznavao iz Dinamika, tamo smo dobro sarađivali. Znao sam šta da očekujem. Tu je uz mene i Marko Radonjić konstantan. Verovao sam da će biti dobra priča. Skor 11-2 je stvarno sjajan, ranije je Superliga bila cilj, sad se već realno gleda ka ABA 2.

Novi Pazar je definitivno hit domaćeg prvenstva, koji postaje dobar primer za ostale klubove.

- Ljudi iz Uprave kluba su veoma ambiciozni. Ne žele da naprave samo jedan bum, nego da postave sve kako treba na duže staze. Odlični su uslovi, redovne plate, hrana, stan, život igrača... Sve je neuobičajeno dobro za KLS.

Nemanja tvrdi i da je sport u Novom Pazaru nezasluženo u medijima predstavljen samo kroz incidente na tribinama.

- Pazar je sportski grad sto odsto, hala je uvek puna. Imaju odbojkaški, košarkaški, fudbalski, rukometni klub u Prvoj ligi. Nikakav incident nisam doživeo, pevamo himnu, bez ijednog dobacivanja. Stvarno su domaćinski raspoloženi. Prvu i svaku narednu pobedu su slavili uz baklje, vatromet. Utakmice su praznici, mnogo mladih dolazi da gleda.

Krstić je karijeru počeo u Hemofarmu, odakle je prešao u Megu. Osvajao je medalje sa mlađim kategorijama reprezentacije, bio deo tima Dušana Ivkovića na EP, ali je uzlet talentovanog momka prekinula operacija leđa. Posle je došla Igokea, Mornar, austrijski Kalfenberg, pa Dinamik i Novi Pazar.

- Nije prijatan put, ali i mnogi bolji igrači od mene su imali i povrede i svakakve okolnosti, pa su se vratili. Bitno je da, kad mi se ponovo otvori prilika, iskoristim svojih pet minuta. Letos nisam hteo da prihvatim neke inostrane ponude po svaku cenu. Želim da odem preko granice, ali negde gde je jače košarkaško prvenstvo. Baš zbog svega što sam prošao, ne mogu da planiram gde bih želeo da igram. Išao sam uzlaznom putanjom, pa je došla nizbrdica na kojoj nikako nisam mogao da stanem, Ali, od Dinamika je krenulo nabolje. Sad sam nastavio u tom ritmu, trudim se samo da napredujem.

Lični i klupski ciljevi su se poklopili, što je za Nemanju trenutno najbitnije.

- Imam ugovor na dve godine, a neka zajednička želja je da odigramo dobro timski, ali i da se vratim u očekivanu formu, pa da na kraju dođe neki angažman, koji bi zadovoljio i mene i finansijski pomogao klubu - završio je Krstić.

NIGDE KAO U REPREZENTACIJI

LjUBAV prema nacionalnom timu dokazao je u više navrata. U ekipu za EP 2013. uskočio je u poslednji čas, letos je bio deo kombinovanog tima Srbije na turneji po Kini...

 Reprezentacija je druga priča u odnosu na sve ostale. Potpuno je tačno ono što je Teodosić nedavno rekao kako ne možeš nigde bolje da se spremiš za sezonu. Uvek treba prihvatiti poziv, da li za B, univerzitetsku ili seniorsku, nebitno. Meni je letos u Kini sa drugim timom bilo super, druženje, utakmice, prelepo iskustvo.