Brojna neslaganja odbornika u Novom Pazaru: Uoči izbora SUMNjIV i KREDIT

SPP tvrdi da će novcem biti plaćena kampanja, umesto obnove infrastrukture

sr 620x0 

ODBORNICI Skupštine grada u Novom Pazaru su se saglasili sa predlogom da se lokalna samouprava, na ime "finansiranja kapitalnih rashoda", zaduži za 180 miliona dinara. Protiv su bili samo odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića, uvereni u to da će pozajmljeni novac biti potrošen za izbornu kampanju - što su demantovali gradonačelnik Nihat Biševac i odbornici većine koju čine SDP, SNS i SDA.

Prvi čovek Novog Pazara je objasnio i to da će pozajmljena sredstva isključivo biti iskorišćena za infrastrukturne radove, te da grad - računajući i novi kredit - ima zaduženost od samo 15 odsto u odnosu na dozvoljenu sumu.

Tokom jučerašnjeg zasedanja usvojena je odluka o tome da lokalna samouprava kupi objekte tekstilnog kombinata "Raška" u stečaju, koji su ponuđeni na prodaju po početnoj ceni od 90 miliona dinara. Nije, međutim, navedeno ni o kojim se tačno zgradama radi, niti kakva bi im bila eventualna nova namena.

 

Podsetimo, pre dve godine je već kupljena "Raškina" kotlarnica u kojoj se, uz pomoć donatora iz EU, gradi toplana na biomasu.

Povodom spora u OŠ "Avdo Međedović", gde deo zaposlenih ne dozvoljava vršiocu dužnosti direktora Safetu Smailoviću - kojeg je, kao kadar Zukorlićeve SPP, imenovao ministar prosvete Mladen Šarčević - da uđe u školu i preuzme dužnost, na predlog SDA koja sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) čini većinu u Novom Pazaru je usvojena odluka da se od čelnika pomenutog resora zatraži da poštuje rezultate konkursa raspisanog u januaru. To, nažalost, nije sprečilo žustru polemiku između predstavnika SDA i onih koji su u Skupštini ispred SPP.

GRADSKI STADION

ODBORNICI su usvojili i odluku kojom se Gradski stadion, inače vlasništvo lokalne samouprave, ustupa na korišćenje fudbalskom klubu Novi Pazar, članu Prve lige Srbije. (Večernje novosti) 

X

Right Click

No right click