Brojna neslaganja odbornika u Novom Pazaru: Uoči izbora SUMNjIV i KREDIT

SPP tvrdi da će novcem biti plaćena kampanja, umesto obnove infrastrukture

sr 620x0

Najčitanije danas 

ODBORNICI Skupštine grada u Novom Pazaru su se saglasili sa predlogom da se lokalna samouprava, na ime "finansiranja kapitalnih rashoda", zaduži za 180 miliona dinara. Protiv su bili samo odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića, uvereni u to da će pozajmljeni novac biti potrošen za izbornu kampanju - što su demantovali gradonačelnik Nihat Biševac i odbornici većine koju čine SDP, SNS i SDA.

Prvi čovek Novog Pazara je objasnio i to da će pozajmljena sredstva isključivo biti iskorišćena za infrastrukturne radove, te da grad - računajući i novi kredit - ima zaduženost od samo 15 odsto u odnosu na dozvoljenu sumu.

Tokom jučerašnjeg zasedanja usvojena je odluka o tome da lokalna samouprava kupi objekte tekstilnog kombinata "Raška" u stečaju, koji su ponuđeni na prodaju po početnoj ceni od 90 miliona dinara. Nije, međutim, navedeno ni o kojim se tačno zgradama radi, niti kakva bi im bila eventualna nova namena.

 

Podsetimo, pre dve godine je već kupljena "Raškina" kotlarnica u kojoj se, uz pomoć donatora iz EU, gradi toplana na biomasu.

Povodom spora u OŠ "Avdo Međedović", gde deo zaposlenih ne dozvoljava vršiocu dužnosti direktora Safetu Smailoviću - kojeg je, kao kadar Zukorlićeve SPP, imenovao ministar prosvete Mladen Šarčević - da uđe u školu i preuzme dužnost, na predlog SDA koja sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) čini većinu u Novom Pazaru je usvojena odluka da se od čelnika pomenutog resora zatraži da poštuje rezultate konkursa raspisanog u januaru. To, nažalost, nije sprečilo žustru polemiku između predstavnika SDA i onih koji su u Skupštini ispred SPP.

GRADSKI STADION

ODBORNICI su usvojili i odluku kojom se Gradski stadion, inače vlasništvo lokalne samouprave, ustupa na korišćenje fudbalskom klubu Novi Pazar, članu Prve lige Srbije. (Večernje novosti) 

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click