Bačevac u Skupštini : Hitno postaviti ležeće policajce i kamere na problematičnim deonicama državnih puteva !

Govoreći o saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila pre neki dan u novopazarskom naselju  Selakovc, u kojoj je teško povređena dvadesetsedmogodišnja žena  i njeno dete, narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac zatražio je od direktora JP Putevi Srbije da što pre omogući postavljanje usporivača brzine (ležećih policajaca) na ovim problematičnim deonicama državnog puta koji prolazi kroz sami grad.

IMG 20200120 WA0005

Najčitanije danas 

“Ukoliko je to baš toliki problem, onda postavljam pitanje  direktoru JK Putevi Srbije, zašto se na ovim problematičnim  lokacijama ne postave kamere koje beleže brzinu kretanja vozila?”  pitao je Bačevac.

On je naglasio da lokalna samouprava nema ingerencije da na državnim putevima postavlja ležeće policajce i to označio kao veliki nedostatak u pravnom  sistemu naše države.

“Takođe apelujem na ministra Unutrašnjih poslova gospodina Stefanovića do hitno ojača saobračajno odeljenje policije u NP i iznanađe načina za upošljavanje još saobraćajnih policajaca,  jer je evidentno da nema dovoljno saobraćajaca u gradu, a čini mi se ni na teritoriji cele države “, rekao je poslanik SDP-a.

Podsećamo da je Savet za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara takođe apelovao  na republičke institucije, koje su nadležne za puteve drugog reda, da dozvole regulaciju saobraćaja, naročito u zoni škola. Grad Novi Pazar ima sedam osnovnih škola koje su u neposrednoj blizini državnih puteva.

“Bezbednost pešaka posebno dece koja svakodnevno idu u škole mora nam biti na prvom mestu, pa stoga tražim od nadležnih u ovom slučaju pre svih JP Puteva Srbije i saobraćajne policije da što pre pristupe rešavanju ovog problema” naglasio je Bačevac. (rtv) 

Komentari  
+11 # Bosnjak 2020-02-27 11:49
Najbolje resenje je postaviti lezece policajce na vise mesta kao u Kraljevu i da su isti dugacki po metar
Prijavi moderatru
+7 # Sandžak je vječan 2020-02-27 11:57
Tako je kada se na odgovorne funkcije postavljaju ljudi po zasluzi a ne po struci i znanju.
Nama ne trebaju ležeći nego stajaći policajci na ulazu u grad jer nigde se ne postavljaju prepreke u vidu ispupčenje ili udubljenja na putu,može da bude semafor,kružni tok..
Vi gospodo tražite da se uvede red u policiji i da policija počne da radi svoj posao.
Prijavi moderatru
+4 # mikla 2020-02-27 12:13
Međutim… Ni svi plačni predsjednički govori ovoga svijeta, ni svi čedomiriantići, nenadikecmanovići, informeri, kuriri, emirikusturice, vojislavišešelji, ni svi medijski i istorijski falsifikati, ne mogu sakriti, još manje izmijeniti činjenicu: Između šestog aprila 1992. i 14. decembra 1995, na mnogim dijelovima međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine, sprovođena je muslimfrei politika.

Tako je nastala Republika Srpska.
Prijavi moderatru
+1 # Amnezija 2020-02-27 12:20
Lokalna samouprava Novog Pazara može da postavi kamere u celom gradu, na izlazima i ulazima u grad, na magistralama, na tim rizičnim deonicama tu van ne treba ništa pomoć Puteva Srbije.
Prijavi moderatru
+4 # Bosnjak 2020-02-27 12:23
Nigde nema da 24 sata patrolira policija, ali zato lezeci policajci ce tu biti uvijek na svom mjestu, bez da idu na pauzu za rucak ili da se sklone u autu zbog kise, oni nece primati mito i oprastati nesavesnim vozacima zbog toga sto se poznaju ili iz nekog drugog razloga. Lezeci policajci ce biti pravedni za sve, i najbolje ce se boriti protiv brze i bahate voznje
Prijavi moderatru
+3 # Sandžak je vječan 2020-02-27 13:54
Ni u Bogutovcu nije stalno policija ali kada prolazimo tu svi smanjimo brzinu,tako da ti je mišljenje pogrešno.
Prijavi moderatru
-8 # Novi Pazar 2020-02-27 15:17
Eto koliko se on razume uopste o saobracaju.... Konjino glupa lezeci se ne postavlja na magistralne puteve mada kolika si budala ti ces ga i na auto put postavit, ali dobro nista se vise ni ne ocekuje od klozetara! Ali porucujem i tebi i svima postavite sve na svetu sto postoji mi cemo i dalje voziti minimum 150km/h iznad ogranicenja!
Prijavi moderatru
+5 # Bosnjak 2020-02-27 15:22
Pa eto kolika si ti konjina i govno od coveka da i pored svih ogranicenja za voznju ti bi opet da vozis kroz grad 150 na sat i da gazis decu i zene na trotoaru i ulicama
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click