Podjela kurbanskog mesa u Novom Pazaru

Centar za humanitarni rad ”Hajrat” organizirao je podjelu kurbanskog mesa najugroženijim porodicama u Novom Pazaru.

EESFDRGTRJHZGFDSEFDRGTHJK 

”Cilj ove akcije jeste da olakša mjesec Ramazan porodicama koje su slabijeg materijalnog stanja.” – ističe pomoćnik direktora Hajrata hfz. Jasmin ef. Hajrović

Na pitanje: ”Koliko vam znači ova podjela mesa?” jedan od korisnika je odgovorio: ”Znači mi spas života, jer ja ovo nemam od čega kupiti.”

”Bolesna sam i ja i čovjek mi. Pomažu me i hranom i novcem i garderobom. Koliko god mogu da postignu da mi daju pomažu mi” – rekla je jedna od korisnica.

”Gledam dvoje djece, oboje su bez roditelja. Da nije ove podjele mesa od Hajrata nikad im ne bih mogla priuštiti meso.” – kaže jedna od krosinica

Dokaz da ”Hajrat” vodi brigu o svemu tei o zaštiti životne sredine jeste i to da kese u kojima se dijeli kurbansko mesu su biorazgradive.

Podsjećamo vas da sve aktivnosti ”Hajrata” tokom mjeseca Ramazana možete pratiti u toku ramazanskog programa Sandžak televizije. 

Komentari
-2 # Jašim 2019-05-21 22:10
Kako lazu ovi iz muftiguzove stranke pa samo oni daju jeli. A ne pricaju kolko su prosle godine mesa od kurbana bacili sto je narod davao. A oni ga nisu podijelili zato sto muftiguz hoce samo pare da mu se daju za kurbane a on ce kupit posle ko bajagi. Neka im je na dusu to sto rade
Prijavi moderatru
+1 # Yz 2019-05-22 03:07
Pa ako su bacili kurbansko meso prosle godine (a Kurban Bajram je bio prosle godine), kako to da sad dijele kurbansko meso?
Ti si neki dusevni bolesnik i idi leci se.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click