Bačevac - Videćemo šta će biti sa koalicijom sa SDA Sandžaka

Šef odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” Muamer Bačevac ocenio je večeras predlog Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka o promeni naziva ulica u Novom Pazaru kao “populizam i želju za političkim profiterstvom i promocijom”, javlja Radio Sto plus

img 4046

On je istakao da su odbornici te grupe glasali da se predlog njihovih koalicionih partnera iz SDA Sandžaka skine sa dnevnog reda današnje sednice lokalnog parlamenta jer “nisu želeli da zaobilaze procedure i zakone Srbije”.

“Imenovanje ulica je složen proces i ima nekoliko stepenika. SDA Sandžaka je sve to zaobišla i ‘grunula’ predlog na Skupštinu što mi nismo mogli da prihvatimo. Da su zaista imali želju da se promene nazivi ulica, poštovali bi proceduru, a ovo nikako drugačije ne vidim nego kao iznenađenje koje ne ide u korist građanima Novog Pazara i Bošnjacima”, poručio je Bačevac.

On je naveo da se Sandžačka demokratska partija zalaže da ulice u Novom Pazaru ponesu imena po znamenitim ličnostima iz bošnjačke i srpske istorije, ali i svim drugim ljudima koji su dali doprinos u raznim boljima, koji su bili antifašisti, spajali su i spajaće dva naroda.

Bačevac nije mogao da odgovori šta će biti sa koalicijom sa SDA Sandžaka, ali je istakao da su oni otvoreni za razgovore.

“Nisam uspeo da se danas vidim sa njima, ali smo otvoreni za razgovor i saradnju. Videćemo šta će biti sa koalicijom, to trenutno ne znam”, kazao je Bačevac.

Sednicu Skupštine Novog Pazara obeležilo je napuštanje zasedanja članova SDA Sandžaka nakon što je glasovima odbornika “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” i Sandžačke narodne partije sa dnevnog reda skinut njihov predlog o promeni naziva ulica u ovom gradu.

(N. Kočović , Radio Sto plus)

Komentari
+17 # Posmatrac 2019-04-24 22:51
Nešto vam dugo traje ta procedura Bačevcu, evo već deset godina. Dali to znači da vaša stranka SDP zajedno sa Vučićevom strankom SNS opstruira i koči inicijativu o promeni naziva ulica???? Možda ih ovim redom kako radite do kijametskog dana i promenite.
Prijavi moderatru
+11 # mantija 2019-04-25 06:47
nista kijametski dan :lol:
Prijavi moderatru
-9 # Realan 2019-04-25 02:30
Pišman muftija i narko diler ulaze u koalicuju !!!!Provereno 100:/:...naredba od Vučića !!!
Prijavi moderatru
+8 # Sandzo 2019-04-25 03:45
Realna budalo, znas li sta je realno?
TVOJ TULJO-TULJAN JE GODINAMA U KOALICIJI SA NARKO DILEROM, A BIO JE I SA RADIKALIMA. Samo da te malo podsetim.
Prijavi moderatru
+3 # Sajo 2019-04-25 19:32
Realan- Ništa čudno, ništa bolje i ne očekujem od SDP-a, ako znamo "istoriju" stranke.
Prijavi moderatru
+6 # Ja 2019-04-25 05:48
Sta ima da vidis sta ce biti sa koalicijom vi ste vec proslost
Prijavi moderatru
-3 # Sajo 2019-04-25 19:35
Ja-A ti i Zukimir ste pretpostavljam budućnost, zajedno sa Prokićem, Šešeljem, ....
Prijavi moderatru
-10 # Nur-Bec 2019-04-25 06:56
SDA je rezimu odavno trn u oku,a kako ce uskoro novi izbori tako je vucko naredio SDP i SPP da se spoje i obrazuju front protiv SDA ne bi li je unistili.To je jedina prava bosnjacka partija koja im moze stvarati probleme kod otvaranja poglavlja 23 i 24 i zato mora da nestane.A ove druge ce sigurno nagraditi za taj prljavi posao.
Prijavi moderatru
-1 # TITO 2019-04-25 08:14
Ja koji sam vise podržavao Rasima nego Sulja,smazram da je komentar Nur-Bec realan i jedini istinito a sve ostalo je nagadjanje ili pisanje iz inata ovoh drugih...
Prijavi moderatru
0 # Nur-Bec 2019-04-25 11:37
Bas tako Tito!
Prijavi moderatru
+8 # ene 2019-04-25 10:43
RE Nur Bec
- SDA - ta tvoja "jedina prava bosnjacka partija" je godinama u koaliciji sa Vucicevim cetnicima po svim Sandzackim gradovima pa nesto nisam primetio da si to kritikovala?
- Sad je frka kod vas licjemernih pristalica SDA sto vidite da je Sulju dosao politicki kraj. K'o da je on Bogom dan da bude u politici cio zivot.
Za vreme trideset godina vlasti SDA mi imamo:
- Razruseno Bosnjacko jedinstvo.
- Cijepanje IZ i stvaranje probeogradske IZ.
- Razrusenu ekonomiju.
- Devastiranu putnu mrezu
- Ni jednu jedinu fabriku.
- Ekonomski egzodus ili ti masovno iseljavanje omladine.
- Gomilu lazi poput Leskova City, aerodroma, pruga, zaobilaznica ...itd
Prijavi moderatru
-9 # Nur-Bec 2019-04-25 11:40
s.b sa ostrascenima i svakog objektiviteta lisenih muftofila ne polemisem,a sa tobom pogotovu ne.Rekla sam ti to vise puta i ne znam sta ti nije jasno?
Prijavi moderatru
+4 # ene 2019-04-25 13:04
Sta god da je razlog koga ti navodis - jedno je istina - ene pise istinu na koju ti nemas kontra argument
Prijavi moderatru
-5 # Samir_sandzaklija 2019-04-25 11:40
- A ovi poput ovog -ene-....oni nekakav kraj Sulejmanu Ugljaninu predvidjaju evo 20 godina...pa opet se ne desava...vec taj Ugljanin prije par mjeseci dobije najvise glasova Bosnjaka. Dakle....SDA ce zivjeti i biti najajca dok bude Bosnjaka u Sandzaku....jer ce se oni o tome pitati na izborima...a nekakav Vucioc ili onaj sarlatan iz Orlja.
Prijavi moderatru
0 # Sajo 2019-04-25 19:38
Nur-Beč- To "ujedinjenje" Zukimira i Rastka, može samo da proizvede kontraefekat, i da "sultan" Sulejman pobedi obojicu, ne verujem da će (100 za jednog) rizikovati baš toliko.
Prijavi moderatru
-8 # Samir_sandzaklija 2019-04-25 11:38
- Najvise su se ponadali sad ovi ovog sarlatan iz Orlja da ce se nekako docepat vlasti...sto bi naravno bila katastrofa. Ne bi tada ovim Zukorlicem smetao ni narko bos Rasim Ljajic,kojeg evo godinu dana prozivaju,niti bilo sta....bilo bi onda...ellhamdulila...Rasim je halal narko bos :D .
- No,naravno da Bosnajci vec zanju ko su i sta su ti sarlatanaovi proistalice,odbornice,pisman hodze...i zato se nadam da ce biti dovoljno politicke zrelosti i pameti kod najajcih bosnajckih partija da odrze ovu koaliciju,pronadju kompromis...i tako ne dovedu u opasnost bosnjacki narod da im na vlas zasedne ova lakrdija od ovih Zukorlicevaca.
Prijavi moderatru
+8 # Samir - Danska 2019-04-25 14:09
Da je neko vise zla nanio Bosnjacima od Sulja - ja ne znam.
Od lazi iz 90-ti za autonomiju, bezanja za Tursku, pa uskakanja u BG vlast preko crvenog tepiha na surcinskom aerodromu do razbijanja IZ i otvaranja (para)Rijaseta u BG ...itd itd - da smo birali goreg ne bi izabrali.
Prijavi moderatru
0 # Sajo 2019-04-25 19:51
Samir-Danska- Ti si baš neki glup i naivan čovek, sve što si rekao je proizvod Rasimove i Zukorlićeve kuhinje, ima još toga što bih jamogao da ti nabrojim, a što su ova dvojica godinama izmišljali i lagali, ne bi li Ugljanina oterali, kako oni kažu u prošlost, ali na sreću, mnogo je onih koji razmišljaju svojom glavom i ne slušaju i čitaju samo ono što kažu ova dvojica šarlatana, već ćitaju mnogo ozbiljnije izvore, a i prate njihov rad po pitanju Bošnjačkih prava svih trojice, i jedini koji se godinama bori za Bošnjačka prava je Ugljanin, da li smo ostvarili sve ono što je on zacrtao, pa nismo, ali ne zbog toga što Ugljanin to nije hteo, već zato što živimo u takvoj državi, u kojoj režimi ne daju nikome ništa milom, a mi silu nemamo, i tu smo gde smo.
Prijavi moderatru
+2 # Samir 2019-04-25 13:38
SDA je inicijator dobrih ideja, Ali im je realizacija jako losa. Na projektu imenovanja ulica i definisanja Sandzacke bastine trebaju se pripremit svi nivoi komunalne infrastrukture. Finaliziranje ne treba da ceka glasanje....to treba da bude formalnost oko koje niko nece prodavat jeftin populizam.
Prijavi moderatru
+3 # Sajo 2019-04-25 19:55
Samir- Kažeš realizacija ideja je loša, a zašto? Zato što za sve te ideje nemamo jedinstvo Bošnjaka, a i da imamo u ovoj državi bi to teško ostvarivo sve dok se veličaju ratni zločinci i rehabilituju.
Prijavi moderatru
-2 # Nova Varos 2019-04-25 16:21
Treba poslati Zandarmeriju, nekih 2000 komada da uvede red
Prijavi moderatru
-4 # Olivera 2019-04-25 20:40
Za Sandžak, za Novi Pazar, najbolji bi bili harmonični odnosi SDP i SPP. Pa i koalicija, zašto da ne. Jer obe partije su konstruktivne, zalažu se za životne stvari, ne konfrontiraju se sa državom ..... I Rasim i Muamer su pametni, zreli ljudi, dokazani borci za dobrobit svojih Sandžaklija. Udruženi, mogli bi učiniti čudo. SDA dođe kao neko levo smetalo u političkom životu i skoro svaki potez joj je kontraproduktivan. Očit primer je predlog za davanje imena ulicama NP. I to sve po šćiptarima. Meni je to samo potvrda da je i ljider i njegovo članstvo šćiptarskog porekla pa upravo zbog te činjenice i forsiraju imena Rugove, Demaćija i ona dva kvislinga iz II svetskog rata.
Prijavi moderatru
+2 # Sajo 2019-04-25 21:26
Olivera- Bošnjače, ako ne znaš ko vredi od bošnjačkih političara, samo čitaj komentare Olivere, i kad vidiš da njoj neko od njih smeta ili ga mrzi, taj je najbolji, a kad vidiš da nekoga hvali, taj sigurno ne vredi ni ciganske pare. Nadam se da da je svima jasno ko ovde ne valja (Zukorlić i Rasim, Olivera ih hvali, a takođe i Šešelj), a kojedini vredi, naravno SDA sa Ugljaninomna čelu.
Prijavi moderatru
-2 # Olivera 2019-04-25 22:30
Sajo, moram da te pohvalim kako si pametan. Divim se tvom rasuđivanju, a pogotovo logikom vrednovanja. Nadam se da nećeš sebe posle ovoga mog komentara smatrati glupakom.
Prijavi moderatru
+1 # Sandzaklija xy 2019-04-26 12:56
Vucicevi botovi prosirili djelokrug i na SL.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click