SDA Sandžaka - U Skupštini Srbije usvojiti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Press konferencija portparola Stranke demokratske akcije Sandžaka Merfida Kamešničanina.

54b430b23dc91307342ec76f3bd4b1a7 

Izjavu portparola Stranke prenosimo u cjelosti:

Drugostepenom pravosnažnom presudom suda u Hagu ratni zločinac Radovan Karadžić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora za udruženi zločinački poduhvat u Bosni i Hercegovini.

Radovan Karadžić proglašen je krivim za genocid, zločine protiv čovječnosti, kao i za etničko čišćenje Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Ova presuda Karadžiću nije do kraja pravedna, ali je u dobroj mjeri ohrabrujuća.

Ova presuda predstavlja i jasnu poruku državnom vrhu Srbije da prestane sa negiranjem zločina genocida počinjenog od strane srpskih oružanih snaga.

U skladu sa tim Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao parlamentarna stranka koja zastupa interese Bošnjaka, predala je Narodnoj skupštini Republike Srbije na razmatranje i usvajanje Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

SDA Sandžaka poziva predsjednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da u dnevni red prve naredne sjednice uvrsti ovu Rezoluciju.

Usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Srbije skinut će se odgovornost sa svih budućih generacija srpskog naroda za genocid nad Bošnjacima koji je neko počinio u njihovo ime. 

Komentari
+5 # Ene ene 2019-03-22 17:24
Pa usvojite rezoluciju.
Ko vam brani.?
Neka Imamovic iznese taj predlog na skupstini i glasajte.
Samo me cudi da ste se sad setili. Ko da nije bilo presuda za genocid u Srebrenici. Sto tad niste predlozili? Nego ste tad bili na vlasti, delili plastenike, motokultivatore... ljudima koji od zemlje imaju saksije na terasi.
Kako ste opozicija i nemate fotelju u BG postadoste ponovo patriote .
Prijavi moderatru
+5 # Ene ene 2019-03-22 17:33
Mada tebi decko, koga prvi put vidim i cujem(?) ova kritika nije upucena licno tebi nego ovim tvojim pajtasima u poslanickim klupama i vecitom ljideru.
A posto si upao u to vrzino kolo cisto sumnjam da ces biti bolji od njih. Trebao si se zapitati zasto je SDA uvek patriota veci od svih kada nisu na vlasti a cute kao zaliveni kada imaju vlast - narućuju lepo vrijeme, glasaju po dva dana za ustav u kojem smo ujednaceni sa mesnom zajednicom ... itd
Prijavi moderatru
+9 # Sandzački Gaziya 2019-03-22 17:57
Covek stvarno mora da vas vrijedja! Pa je li vi mislite da je proslo Hiljadu godina od kada su u Skupstini Srbije SDA poslanici DZUZEVIC I OMERAGIĆ glasali da se u Srebrenici desio Zlocin, a ne Genocid! Tad niste hteli da se ZAMERATE svojim koalicionim partnerima i imali ste fotelje minista Sulja i Odbora po Skupstinskim kancelarijama! Stam vas bre bilo! Vi ste bre.jajveci manipulatori i lažovi sto Bosnjacki natod pamti
Prijavi moderatru
-1 # Sanbol 2019-03-22 18:07
nema sansi pored nasih guzonja nista dase usvoji kakvi lideri ono krme prasim onaj mutavi vrze smozgom nemaju.muamer nemoze nepitase a cetnici nema sanse da ista priznaju tosu smrdljive pickice nista drugo.
Prijavi moderatru
+4 # King 2019-03-22 18:32
Predlog za redakciju...otkako ste preuredili portal nema gorih od vas...teze je otvoriti vest ovde nego bilo gde i stalno baguje.....vracajte se na staro !!!!!
Prijavi moderatru
+3 # Nana 2019-03-22 18:52
Što je izvio ove obrve aman aman poglje svw mu vire ispod djozluka
Prijavi moderatru
-1 # Sandzacki Srbin 2019-03-22 21:17
Amerika uvela sankcije sudu u Hagu jer su hteli istrazivati americke vojnike u Afganistanu. Taj sud nema nikavu tezinu ni valjanost.
Prijavi moderatru

Comments are now closed for this entry

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari