SMAILOVIĆ: Nisam učestvovao na konkursu i ponosim se članstvom u partiji (Video)

Deo zaposlenih, predvodjeni direktorom Ahmedinom Djerlekom, sprečili su danas novoimenovanog vršioca dužnosti direktora Safeta Smailovića da udje u krug Osnovne škole "Avdo Medjedović" u Novom Pazaru.
ghhndrz76e57 


Aktuelni direktor Ahmedin Djerlek prethodno je optužio ministra prosvete Mladena Šarčevića "za ignorisanje procedure i protivzakonito imenovanje direktora koji nije ni učestvovao na konkursu".

"Školski odbor je odlučio da protiv ministra pokrene krivični postupak, i sve dok postupak bude u toku nećemo dozvoliti Smailoviću da udje u školu", izjavio je Djerlek.

On je tokom razgovora sa novoimenovanim direktorom ocenio da iza tog imenovanja stoje politika i lični interesi "sa ciljem da u predstojećem procesu dobijanja rešenja o stalnom radnom odnosu umesto onih koji su trenutno angažovani dobiju neki drugi nastavnici".

Smailović je medijima izjavio da je "zbog dva neuspela konkursa u školi" ministar Šarčević njega angažovao na šest meseci, kao privremeno rešenje.

On je dodao da će eventualna rešenja o stalnom radnom odnosu biti donošena "samo na osnovu dosadašnjih rezultata kandidata".

Smailović je na pitanja da li su tačni navodi njegovih protivnika da nije ni učestvovao na konkursu i da li je član Glavnog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) i predsednika Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije Muamera Zukorlića odgovorio potvrdno.

"Nisam učestvovao na konkursu i ponosim se članstvom u partiji", rekao je Smailović novinaru Sto plus radija.

On je dodao i da će sutra ponovo doći na posao.

Podršku dosadašnjem direktoru prethodo je dalo Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

BNV je u saopštenju navelo da su Nastavničko veće i Školski odbor OŠ "Avdo Medjedović" tajnim izjašnjavanjem dali podršku kandidatu Zahiru Gudževiću i imenovanje Smailovića okarakterisalo kao "još jedan čin drske diskriminacije prema Bošnjacima".

Taj manjinski organ je naglasio da se kompletna nastava u OŠ "Avdo Medjedović" odvija na bosanskom jeziku i predstavlja jednu od ustanova od posebnog značaja za Bošnjake.


 


"Zbog otvorene diskriminacije i kršenja Ustava i zakona BNV će pokrenuti sve mehanizme zaštite prava Bošnjaka i podneti krivične prijave protiv ministra i svih odgovornih", navodi se u saopštenju.

Pogledajte video :

(Beta, Radio sto plus)

Komentari  
+12 # Nedjo 2020-02-24 12:51
Svaka čast na izboru Sajo gospodine. Taj Ahmedin Djerlek zaposlio cijelu familiju, nepotizam,korupcija, sukob interesa ne znam zbog cega nije sve trebo da odgovara da drzava ne stiti sda krimose. Ako ne bude dao, okupicemo se mi pa cemo uc i isterat tog krimosa koji treba da odgovara
Prijavi moderatru
-12 # Живојин 2020-02-24 13:20
Можда би најбоље било да срушите школу? ;-)
Prijavi moderatru
+12 # Strsljen 2020-02-24 14:01
Evidentno da bivsi direktor ima neki strah ako dodje do revizije oko toga ko je sve i pod kakvim okolnostima angazovan.
Situacija je ista u sve skole u Sandzaku-partokratija na delu.
Deca ispastaju;al koga to zanima vise;sve se svodi na prljave politicke igre.
Prijavi moderatru
-7 # Realni 2020-02-24 15:05
Gdje ima da se zaposli bez da ne konkurise za radno mjesto samo sto je clan glavnog odbora vucicevog politicara ZLUkorlica
Prijavi moderatru
+4 # Gandi Gandic 2020-02-24 15:34
Treba postovati vladavinu zakona protiv sam anarhije i bezvlasca. Prof. Safet Smailovic je zasluzno postavljen za vrsioca duznosti direktora rjesenjem ministra. Ministar je u skladu sa ovlastenjem postavio prof. Smailovica za VD direktora na osnovu strucnih kompetencija i postenog rada dugo u prosveti kao profesor Fizike. U skoli postoju organizovana grupa koja se protivi vladavini zakona. Bivsi direktor zbog nezakonitog rada godinama mogao bi dobit otkaz.
Prijavi moderatru
-10 # Jašim 2020-02-24 16:36
gandi jedi govana kakav ti je ovo gospodin samo sto je clan srpske prdez partije e bice ovaj mrsnut iz skole kao sto je muftiguz iz Bosne pa sad zijeva ko gladan KONJ
Prijavi moderatru
0 # Nalet ih bilo 2020-02-24 20:54
Jaśime,ti si clan PRDEŽ STRANKE. Smrdite vec 30god i Allah zna u koja ste sve go..a upali pa ne dajete mesto nikom
Prijavi moderatru
-7 # eso 2020-02-24 15:59
Zaista je sramota da ovaj čovjek koji je član partije SPP Sejda Bajramovića dođe za direktora pa on nije da obriše cipele Đerleku.Ali možda će doći sa bagerom da sruši školu pa da dođe za direktora ova sirovina.Još jefan korak AV da na svoj sopstveni način obori volju Bošnjaka rušenjem berbernica rušenjem škola dovodeći Sejdove ideopoklonike .Ovaj pazar je postao teksas ako imaš bager ruši sve pred sobom.
Prijavi moderatru
0 # Emir 2020-02-25 13:40
Ne znam kakva ti je to volja bosnjaka kada bivsi direktor ucenjuje radnike da moraju izac da brane novom direktoru da dodje na funkciju?
Ovo sto ovaj stari radi zasluzuje da odmori ne u penziji, vec u nekoj zatvorskoj celiji.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Malo Morgen
  155 ( +690 )
 • banda
  77 ( +452 )
 • Sandžak je vječan
  43 ( +363 )
 • NP
  197 ( +290 )
 • mikla
  44 ( +199 )