BNV najoštrije osuđuje odluku Ministarstva o imenovanju vršioca dužnosti direktora OŠ Avdo Međedović u N.Pazaru

Bošnjačko nacionalno vijeće najoštrije osuđuje odluku Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja o imenovanju vršioca dužnosti direktora OŠ Avdo Međedović u Novom Pazaru koja predstavlja još jedan čin drske diskriminacije prema Bošnjacima. 

safet samilovic 

Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku o imenovanju direktora protivno volji kolektiva OŠ Avdo Međedović u Novom Pazaru koja je jedna od obrazovno-odgojnih ustanova od posebnog značaja za Bošnjake i u kojoj se kompletna nastava odvija na bosanskom jeziku.

Podsjećamo javnost da je proces za izbor direktora OŠ „Avdo Međedović“ bio ponovljen te da je Bošnjačko nacionalno vijeće sa naročitom pažnjom pratilo konkurs i ustanovilo da je procedura protekla u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. 

Nastavničko vijeće OŠ “Avdo Međedović“ u Novom Pazaru, je tajnim izjašnjavanjem na posebnoj sjednici održanoj 03. februara 2020. godine, dalo većinsku podršku kandidatu Zahiru Gudževiću, a na sjednici Školskog odbora, kandidat Zahir Gudžević dobio je jednoglasnu podršku članova Odbora.

Bošnjačko nacionalno vijeće je na osnovu svega gore navedenog, kao i dokumentacije koja je dostavljena uz zahtjev za mišljenje na izbor direktora dalo pozitivno mišljenje na izbor Zahira Gudževića na mjesto direktora ove škole. 

Bošnjačko nacionalno vijeće će zbog otvorene diskriminacije i kršenja Ustava i zakona pokrenuti sve mehanizme zaštite prava Bošnjaka i podnijeti krivične prijave protiv ministra i svih odgovornih.

Komentari  
-15 # eso 2020-02-21 17:41
Ova zemlja je fašistička tvorevina i pokušava na sve načine da istrijebi i ovo malo Bošnjaka što je ostalo zahvaljujući najviše "našem " izmetu sa brda Orlja.Sve bi dao i prodo bi baba samo da bi napravio neki svoj ćar.Žalosno i narod utonuo u apatiju.A ova podvala Srba je još jedna poruka da će nestati Bošnjaka na ovim prostorima ako im se budemo dali
Prijavi moderatru
+16 # banda 2020-02-21 17:55
Je li to izabran Srbin za vršioca dužnosti direktora, te si tako revoltiran???!! Ne znam o čemu se radi, jer kažeš da na ovaj način se žele itrebiti Bošnjaci. A ako je izabran Zukorlićev kandidat, onda se zna da je ova Vlada uz njega. Na izborima pokažite da ste protiv ove Vlade i njenih pulena u Sandžaku.
Ne znam koje izabran, boli me ona stvar, ali bih voleo da vidim diplome i svedočanstava iz o.š., srednje škole i fakulteta kandidata za javne uustanove kao što je škola, a ne da li se oni sviđaju BNV, ili Ministru. Siguran sam ako bi to bilo vidljivop da bi mnogi pobukli kandidaturu a ne bi se ni kurčili ovi koji bi da biraju. Ko je taj izabrani vršilac dužnosti, zna li se????
Prijavi moderatru
+16 # NP 2020-02-21 18:05
Banda,
drago mi je da si dao u svom uvodu komentara jako dobar rezon.
Bez želje da polemišem sa drugima i ispravljam krive Drine - molim te, kao zdravimislećeg jomentatora - taista te molim - samo se raspitaj o ovom novom direktoru..
Veruj mi na reč, da su birali boljeg ne bi našli. Čovek sa velikim Č, Izuzetno skromab, pošten, prijaran, obrazovan... Ponavljam - izuzetno dobar izbor direktora.
Prijavi moderatru
+5 # NP 2020-02-21 18:07
halali za slovne grešhke ... ali put je rupčav ;)
Prijavi moderatru
+3 # banda 2020-02-21 18:19
I ti kriješ ime i prezime tog čoveka. Zašto????
Prijavi moderatru
+4 # banda 2020-02-21 18:42
I jš nešto NP.!!!! Ne odgovori mi, zašto ti nisi zvanično u Mufti fondaciju, nego njegova najuža porodica, pa da razumem ovu tvoju u[censored]ost.
ps; Haješ brate mnogo M.Z. ko da si mu rod najrođeniji. A zna li ti bar M.Z.
Prijavi moderatru
0 # NP 2020-02-21 19:04
Ma kakvi krijem.
Mislio sam da piše u tekstu.
Safet Smailović
Prijavi moderatru
+2 # Olivera 2020-02-21 20:25
Safet Smailović imenovan je za v. d. direktora osnovne škole “Avdo Međedović“ u Selakovcu, Novi Pazar, saznaje agencija SANA.

Ko je Safet Smailović

Rođen je 1960. godine u Delimeđu gdje je završio osnovnu školu. Gimnaziju je završio u Tutinu, a visoko obrazovanje stekao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Prištini. U obrazovanju kao profesor fizike radi dugi niz godina, počev od 1985. godine. Učesnik je mnogobrojnih seminara, simpozija i naučnih skupova. Oženjen, otac četvero djece i šestero unučadi.
Prijavi moderatru
-5 # Живојин 2020-02-21 19:12
Шојићу, а јесу ли сви такви са Ч и б у Санџачком Приватном Предузећу или само они за које ти потврдиш? :-)
Prijavi moderatru
+5 # mikla 2020-02-22 09:46
Dugogodišnji direktor osnovne škole "Avdo Međedović" u Novom Pazaru Ahmedin Đerlek izjavio je da je ministar prosvete Mladen Šarčević ignorisao izbornu proceduru za direktora te škole i "protivzakonito imenovao za v.d. direktora osobu koji nije učestvovala na konkursu".

PARTIJE MOGU I NEMOGUCE STVARI DA URADE.
Prijavi moderatru
+5 # Enes 2020-02-21 17:59
Bila je fasisticka i kad je mutavi Suljo bio ministar smradu jedan,sto tada niste govorili,nego kako se mijenja fotelja tako se i mijenjaju prava,nema vecih munafika,muljatora i dvolicnjaka od sad vec bivse SDA koja se hvala Allahu raspade da ne pravi smutnju medju bracom sandzaklijama
Prijavi moderatru
+6 # Ano 2020-02-21 18:47
Samo se sjeti kako ste ovom "izmetu sa brda" u saradnji sa vlastima ove zemlje, preko falcifikovanih potpisa, oteli BNV! Ova garnitura je upropastila i obezvrijedila BNV, ma siguran sam da bi ga Srbi bolje vodili od vas! Sve čega ste se dotakli upropastili ste i sada putem najpodmuklijih laži i potvora pokušavate da degradirate one koji od ovog prostora hoće i umiju da naprave nešto vrijedno, a sve zarad nekih sitnih šibicarskih interesa!
Prijavi moderatru
-1 # Aha 2020-02-21 20:25
Nema veze sto je izabran Bosnjak, odmah proglasiti najnoviji genocid i kmecati.
Prijavi moderatru
+1 # Muamer 2020-02-22 00:21
Ovaj sto je postavljen za V. D niti je ucestvovao niti je biran na konkursu za Direktora Skole u Selakovcu, Covjeku od tri Kandidata koji su ucestvivali na konkursu koji je pobjedio po zakonu I pravilima propisanim samim konkursom oduzeto mu je sve I ponisteno I postavljen sasvim neko nepoznat do tada koji je u tajnosti protivzakonito radio sa bivsim Hodzom Muamerom zukorlicem I Beogradom
Prijavi moderatru
+12 # Sandžak je vječan 2020-02-21 18:02
Izabran je dobar čovek,pošten i to je najvažnije.
U stručnost za tu funkciju nisam upućen ali i ako ima nedostataka brzo će se popraviti.
Pažnju privlači što su zapjenili iz tkzv BNVS da ako nije njihov.kandidat odmah su ugrožena prava Bošnjaka,a kada je po vašem e onda Bošnjaci uživaju sva prava.Teška se sekta i ološ.
Prijavi moderatru
-10 # eso 2020-02-21 18:12
Stavite ga na karneks pašteti i dajte mu halal sertifikat.Budaletine
Prijavi moderatru
+7 # Emir 2020-02-21 18:58
To isto Bošnjačko nacionalno vijeće je vijeće za sve Bošnjake , a ne samo za SDA glasače, između ostalog i za Safeta i zbog toga BNV ne treba da diže prašinu u vezi izabranog direktora jer je gosopodin Safet takođe bošnjak i naš sugrađanin, komšija, kolega, brat ...
Prijavi moderatru
-3 # Живојин 2020-02-21 19:09
Ето и шта сад Јопет није у реду и Јопет "još jedan čin drske diskriminacije prema Bošnjacima" што је изабран Бошњак уместо Немањићког бушњака?! :-) Мада, кад боље размислиш и јесте дискриминација, али Немањићка; добро што им не дају фотеље, него сад им се измичу и столице ;-)
Prijavi moderatru
-4 # Olivera 2020-02-21 20:24
Vidiš li moj Živojine da će ovima Srbija uvek biti kriva. Kriva i kada se izabere Bošnjak, koji nije po volji nekima. Mora da su ovi nemanjićki Bošnjaci nezadovoljni jer izabrani direktor nije šćiptar u bošnjačkom odelu, već istinski Bošnjak.
Prijavi moderatru
+3 # zz 2020-02-21 21:01
Oljivera: alcace jedan a znas kako ti volis sciptare. Zns kako se radujes kad te selami Hajdenam Popusi a i kad dodje Hajdemi Popusi.
Prijavi moderatru
-2 # NP 2020-02-22 17:26
Ti i olivera ili ste stvarno debili ili odlicno glumite. Nastavnici glasali za 3 kandidata ministar postavi coveka koji nije učestvovao na konkursu i to nije diskriminacija. To je normalno?
Prijavi moderatru
+3 # Sandžak 2020-02-21 23:24
PROĆI ĆE VODA OSTAĆE KAMENJE!
Prijavi moderatru
-1 # Strsljen 2020-02-22 00:53
To je taj novi zakon koji je usvojen na delu.
Ministar ima ovlascenja da radi sta hoce;i bez saglasnosti BNV.
Mada realno; u sve skole u Sandzaku je i bilo najvise ucena;glasova za vladajuce strukture koje su na taj nacin drzale monopol i sigurne glasove;raspad sda je tome kulminirao-pojavile se nove snage ;i videcemo da li ce to doneti boljitak;jer gore od ovoga nije moglo.Nije dobro ni sto ministar ima tolika ovlascenja;ali na taj nacin se oni umisljeni direktori relativno drze pod kontrolom-neka napredna demokratija menja socijalizam;komunizam.
Prijavi moderatru
+3 # Pazarska prasaa 2020-02-22 09:19
Safet Smailovic je poseban covek ,prijatelj , dedo,
Covek kojem od srca zelim uspeh u daljem radu i daj Boze da su nam svi direktori kao Safet
Prijavi moderatru
+1 # NP 2020-02-22 21:24
Cijela ta kuca Smailovica je za primjer.
Prijavi moderatru
+1 # eso 2020-02-23 00:06
Da je od zlata,da peva da sere zlatne poluge kad je sa seronjom iz Orlja onda smrdi do besvjesti.Pogan iz Orlja jedan manipulator koji na sve načine i kada školski odbor je za Đerleka i kada su nastavnici za Đerleka smenjuje na mig našeg usmrdelog zamrznutog četnika.E tako se pokazuje kako će on biti kada dođe na vlast zaslugom čoveka koji bi za jednog srbina ubije 100 Bošnjaka.Selam alejkum četnil iz Orlja
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Malo Morgen
  52 ( +195 )
 • Face
  19 ( +194 )
 • Beli-beg
  2 ( +136 )
 • Sulejman Veličanstveni
  28 ( +96 )
 • Sejo
  9 ( +81 )
X

Right Click

No right click