BNV traži od Šarčevića da imenuje Zahira Gudževića za direktora OŠ ''Avdo Međedović''

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, dr. Jasmina Curić uputila je pismo Mladenu Šarčeviću, ministru prosvjete nauke i tehnološkog razvoja u kome je zatražila da sprovede volju kolektiva OŠ „Avdo Međedović“ u Novom Pazaru u procesu imenovanja direktora te ustanove.
OŠ Avdo Međedović


 

 
U pismu se između ostalog kaže:
 
„Osnovna škola „Avdo Međedović“ u Novom Pazaru je jedna od obrazovno-odgojnih ustanova koja je od posebnog značaja za Bošnjake i u kojoj se kompletna nastava odvija na bosanskom jeziku.
 
 Imajući u vidu je proces za izbor direktora Osnove škole „Avdo Međedović“ u toku, Bošnjačko nacionalno vijeće je sa naročitom pažnjom pratilo ponovljen konkurs te ustanovilo da je procedura protekla u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.
 
Nastavničko vijeće OŠ “Avdo Međedović“ u Novom Pazaru, je tajnim izjašnjavanjem na posebnoj sjednici održanoj 03. februara 2020. godine, dalo većinsku podršku kandidatu Zahiru Gudževiću sa 54 glasa, drugi kandidat Ajsela Hadžiahmetović dobila je 16 glasova, a treći kandidat Ekrem Hukić dobio je 10 glasova prisutnih članova Nastavničkog vijeća.
Na sjednici Školskog odbora, kandidat Zahir Gudžević dobio je osam glasova, koliko je i bilo prisutnih članova Odbora.
 
Bošnjačko nacionalno vijeće je na osnovu svega gore navedenog, kao i dokumentacije koja je dostavljena uz zahtjev za mišljenje na izbor direktora dalo pozitivno mišljenje na izbor Zahira Gudževića na mjesto direktora ove škole. 
 
Imajući u vidu sve navedeno i značaj Osnovne škole „Avdo Međedović“, Bošnjačko nacionalno vijeće je dalo punu podršku kolektivu škole u vezi sa izborom direktora. 
 
Poštovani ministre, u skladu sa gore pomenutim, očekujemo od Vas da u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, na mjesto direktora Osnovna škole “Avdo Međedović” imenujete Zahira Gudževića, kandidata koji je dobio podršku kolektiva, Školskog odbora ove škole i Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kako bi ova škola mogla neometano nastaviti sa svojim radom.“ (BNV)
Komentari  
+10 # mikla 2020-02-12 17:39
RASIM PREKO BRATA MU VEDRI I OBLACI A MINISTAR SAMO AMINUJE.Kad ne mogu da smene meha camovića šta onda očekivati za druge.Neka pišu mirsu ljajiću a on će ,valjda razmotriti njihove žalbe :P
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Musan 2020-02-13 19:34
Zasto da smene Meha? Pa Meho je tu skolu digao iz pepela.
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # banda 2020-02-12 20:22
Bem ti obrazovanje kada su škole pale na taj nivo da su kandidati za direktora i ranije izabrani direktori pomalo i nepismeni ili polupismeni. Ti ni svoj predmet kojeg su predavali nisu znali, ali su učili paraleno sa svojim učinicima i postali najbolji đaci u svom razredu iz tog predmeta Žalosno je što je takvih u prosveti jako mnogo, pa je izbor direktora otežan, a najžalosnije je to što se izbor direktora svodi na stranke i na ulizivanje i poltronstvo prema onima koji odlučuju.
Kada bi sproveli jedan običan test inteligencije, opšte i užestručne obrazovanosti i opšte kulture kod direktora i prosvetnih radnika, čisto sumnjam da bi imali neke dobre rezultate sa kojima bi se ponosio ovaj grad. Ali direktore biraju oni koji su sa obrazom gori od njih u koje spadaju i ovi BNV jer je sve navijačko i poltronsko. Za boljitak i za neki korak napred treba veliki restart, a to je bojkot izbora. Znam da od bojkota nema ništa, ali jbg....
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari