Vraćanje na posao nastavnika R. M. (60) optužen da je pokušao da obljubi učenicu šestog razreda, i prošlnedeljno hapšenje O. A. (65) osumnjičenog da je dve godine silovao maloletnicu, izazvalo burne reakcije

15 DECU SANDZAKPRESS 620x0 

NEDAVNA odluka inspekcije rada da na posao, pre okončanja sudskog postupka, vrati nastavnika R. M. (60) iz pešterskog sela Suvi Do, optuženog da je u junu 2018. u zbornici pokušao da obljubi učenicu šestog razreda, i prošlonedeljno hapšenje O. A. (65), nastavnika fizičkog vaspitanja u OŠ "Rifat Burdžović Tršo" u Tutinu, osumnjičenog da je dve godine silovao i seksualno iskorišćavao maloletnu učenicu, izazvalo je burne reakcije u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Posebno žustro reagovali su žitelji Suvog Dola, koji su se najpre okupili ispred škole i zapretili da, ako se bludni nastavnik vrati na posao, svoju decu više neće slati na nastavu. Žitelji ovog sela u utorak su protestovali i ispred zgrade Osnovnog suda u Novom Pazaru gde je trebalo da se održi poslednje ročište optuženom nastavniku. Pošto se R. M. nije pojavio u sudu, sa obrazloženjem da je bolestan, naloženo je da na sledeće ročište bude priveden.

- Nismo zadovoljni kako se pravosudni organi odnose prema nastavnicima pedofilima, koji zloupotrebljavaju svoj položaj i seksualno nasrću na našu decu, kad ih i osude kazne su blage. Bolje su zaštićeni psi lutalice nego naša deca. Strašno je ovo što nam se događa. Tražimo za napasnike strože kazne - istakao je Nezir Š., iz Suvog Dola, deda učenice koja je navodno seksualno zlostavljana.

PROCESE BRZO OKONČATI

AKO se dokaže da su nastavnici počinili krivična dela koja im se pripisuju, tražimo maksimalne kazne. Građani Tutina su uznemireni i zabrinuti, zato oba procesa treba što pre okončati i narodu saopštiti istinu - ističe Kenan Hot, predsednik opštine Tutin. (Večernje novosti)