Carinici se svakodnevno sreću sa slučajevima sakrivanja krijumčarene robe na najnobičnijim mestima, tako da ih nisu iznenadili turski med za potenciju u WC šolji i inekcije u fabričkoj šupljini autobuskog toaleta, saopštila je danas Uprava carina.
carina drzavna granica granicni prelaz automobili guzva jpg 660x330 1
Na Gradini je 15. februara u dva slučaja zaplenjeno oko 50 teglica turskog meda za potenciju "Macun" i 24 rastvora za inekcije "Gadovist", čija je ukupna vrednost procenjena na više od 3.000 evra.Oba prekršaja su otkrivena prilikom ulazne kontrole autobusa koji saobraćaju na redovnoj liniji Istanbul-Novi Pazar.
 
I putnici i vozači oba autobusa su prilikom susreta sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave izuzev ličnog prtljaga.Međutim, u jednom od autobusa je najpre na podu toaleta pronađena kutija sa 24 teglice pomenutog turskog sredstva za potenciju, da bi daljom kontrolom i u WC šolji bila otkrivena još jedna kutija sa identičnim sadržajem.
 
U drugom autobusu je takođe u toaletu, u fabričkoj šupljini ispod ogledala, pronađena sakrivena kesa sa 24 bočice rastvora za inekcije "Gadovist", koje se koriste za pojačavanje kontrasta prilikom snimanja magnetnom rezonancom, navedeno je u saopštenju. (Tanjug)