Paljenje skupocenog džipa "BMV X5" parkiranog u u Ulici Dušana Brankovića na Banovom brdu uznemirio je stanovnike ovog beogradskoh naselja. Još kad se saznalo da je izgorelo vozilo u vlasništvu porodice iz Novog Pazara poznate po kriminalnim radnjama, to je bio znak da se na ulici ne nađe mnogo šetača.

pozarautonovipatar 


Vlasnica zapaljenog "BMV X5" je vlasnica butika u centru grada O. K. B. supruga F. K. iz Novog Pazara, koji je više puta privođen i osuđivan zbog različitih krivičnih dela. Svojevremeno je u javnosti označen kao vođa organizovane kriminalne grupe iz Novog Pazara, koja je razvila široku mrežu za krijumčarenje narkotika, tekstilne i tehničke robe.
Zbog čega im je zapaljen auto, utvrdiće istraga. Prema izjavi komšinice, vatra je zahvatila automobil ispred njene kapije oko pola dva u noći između subote i nedelje.

- Moja ćerka čula je neko pucketanje, i kad je izašla, videla je kako taj automobil gori. Potom sam izašla i ja, pa sam videla vatrogasce kako gase požar. Vatra je bila ogromna, sigurno 10 metara u visinu, ali eksploziju nismo čulo - kaže ova Beograđanka.


U ovom požaru oštećena su još tri automobila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini eksplozije, a velika oštećenja pretrpela je i ograda.

- Ovo je miran kraj, ne pamtim da se ovako nešto desilo. Ne znam zaista čiji je automobil, jer na tom mestu obično parkira moj sin, koji je srećom, sinoć parkirao iza kuće - dodaje ova žena sugrađanka.
Rešenje ovog slučaja mogle bi da reše kamere koje se nalaze na okolnim kućama. Policija je obavila uviđaj na Banovom brdu, i radi na identifikaciji piromana.

Izvor:Blic