Bisim H. (49) iz Novog Pazara uhapšen je u ponedeljak uveče u tom gradu zbog sumnje da je tokom vikenda u Novom Sadu silovao svoju bivšu devojku (46), preteći joj pištoljem.

hjhgfd

Nesrećna žena ga je odmah prijavila policiji, a osumnjičeni je pobegao u Novi Pazar, gde je i pronađen.

- Bisim H. i silovana žena bili su u emotivnoj vezi neko vreme. Međutim, ona više nije želela da bude s njim, pa mu je to i saopštila. Bisim nikako nije mogao da se pomiri s tim. Svakodnevno ju je obasipao porukama u kojima je pisao da želi da se pomire jer ne može da živi bez nje. Insistirao je da probaju još jednom, ali ona nije htela ni da čuje - priča izvor iz istrage.

Kako kaže, odlučan da ponovo bude s Novosađankom, Bisim H. je u subotu otputovao u Novi Sad, pozvao je i rekao da je ispred njenog stana.

- Kad joj je zakucao na vrata, žrtva je odlučila da ga pusti unutra i ne sluteći šta će se dogoditi. Unutra je nastavio da je ubeđuje da se pomire, ali kad je ona odbila, izvukao je pištolj i počeo da vitla njim i preti joj da moraju biti zajedno. Žena se uspaničila, jer nije znala da li je reč o pravom oružju ili replici. Na kraju, Bisim je uz pretnju pištoljem silovao svoju bivšu devojku i otišao iz njenog stana - prepričava izvor dramu. 

Prema njegovim rečima, napastvovana žena je u ponedeljak pozvala policiju i prijavila da je silovana.

Novosadska policija je odmah počela potragu za njim. Obavestili su i kolege iz Novog Pazara. Oni su posle nekoliko sati u Pazaru pronašli osumnjičenog i uhapsili ga. Pretresom njegovog stana nađen je gasni pištolj, a sumnja se da je upravo njime pretio ženi - kaže sagovornik Kurira i dodaje da će Bisim H. biti sproveden u Novi Sad na saslušanje.

Izvor kaže da protiv Bisima H. ranije nisu podnošene prijave za seksualno nasilje.

- Protiv njega nema prijava za silovanje ili neko slično krivično delo, ali ga je policija ima u evidenciji zbog nekih sitnijih krivičnih dela - objašnjava izvor i dodaje da je istraga u toku.

Prijava i za proganjanje

Kako nezvanično saznaje ovaj list, protiv Bisima biće podnete krivične prijave za silovanje, ali i za proganjanje.

- Pošto je on nesrećnu ženu proganjao i uznemiravao i pre silovanja, odlučeno je da će se sumnjičiti za dva krivična dela - kazao je izvor iz istrage.

Izvor:Blic