Carinici su 27. avgusta  2019. godine prilikom ulazne kontrole na Gradini zaplenili 5.000 etiketa robnih marki „adidas“ i „najk“.

kotur sa etiketama robne marke najk

Samolepljive i platnene etikete pomenutih robnih marki pronađene su u prtljagu 31-godišnjeg državljanina Srbije, putnika novopazarskog autobusa, koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar.

On je kao i svi ostali prisutni putnici rekao da nema ništa da prijavi, da bi carinik prilikom detaljnog pregleda prtljaga, u najlon kesi, na dnu jedne od torbi pronašao dve hiljade samolepljivih i tri kotura od po hiljadu platnenih etiketa, koje se lepe i našivaju na garderobu ili obuću

Ispostavilo se da torba pripada pomenutom putniku, krojaču iz Novog Pazara, koji bi zaplenjenim etiketama mogao da „brendira“ pet hiljada komada različitih odevnih predmeta, što se zahvaljujući budnosti carinika na Gradini, neće desiti. 

koturovi najk etiketa Gradina 27 08 2019

Carinska služba nastoji da stane na put svemu što na nelegalan način može da dospe na tržište, a suzbijanje krijumčarenja falsifikata predstavlja važan segment u delokrugu rada ove institucije. U prilog činjenici da je doprinos Uprave carina u borbi protiv nelegalne trgovine falsifikatima značajan, govore rezultati

zaplenjene etikete na Gradini 27 08 2019

Izvor:upravacarina.rs