Na društvenim mrežama osvanula je fotografija iz Novog Pazara, a ovo je tenutak kada E.D, uvodi djevočicu od 9 godina u haustor zgrade Bor.

51571738 546613195834805 6488816640673710080 o 

Novopazarac sa nanogvicom uhapšen zbog sumnje da je napadao i seksualno uznemiravao maloletne devojčice. Namamio ih je, navodno, putem "Instagrama"

D. E. (36), odranije poznat ovdašnjoj policiji, uhapšen je zbog sumnje da je napadao i seksualno uznemiravao maloletne devojčice. Iako nosi nanogvicu, dok je bio na "dozvoljenoj pauzi" navodno je namamio devetogodišnjakinju preko društvene mreže, a onda je, kako se sumnja, dodirivao po intimnim delovima tela. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti predat nadležnim pravosudnim organima, a navodno se sumnjiči za još jedan napad koji se dogodio dan ranije.

Osumnjičeni je, kako saznajemo, više puta hapšen zbog prevara, krađa, pedofilije i drugih krivičnih dela.

- On je u sredu posle podne najpre preko društvene mreže "Instagram" prevarom uspeo da namami devetogodišnju devojčicu da dođe ispred zgrade "Bor", gde joj je otkopčao jaknu i dodirivao je po intimnim delovima tela - saznajemo nezvanično iz novopazarske policije. - Kada je shvatila da ima posla sa manijakom, devojčica je uspela da pobegne. Sve je ispričala majci, koja je potom obavestila policiju.

Nekoliko sati kasnije, napad je rasvetljen i osumnjičeni je uhapšen. Prema nezvaničnim informacijama, D. E. se sumnjiči i da je dan ranije, u Lučnoj zgradi, u drugom delu Novog Pazara, na sličan način napao drugu maloletnu devojčicu.

Ono što je posebno iznenadilo i revoltiralo Novopazarce je činjenica da je D. E. na izdržavanju kazne. Odnosno, on je u vreme napada za koji se sumnjiči bio u kućnom pritvoru i nosio je nanogvicu. Navodno je koristio period za šetnju od dva sata, od 13 do 15 časova. Prema nezvaničnim informacijama, nanogvicu je nosio zbog krađe.

- Ranije smo ga privodili zbog prevara i krađa, ali i zbog pedofilije. Ne znam šta je dalje bilo na sudu. U svakom slučaju, ovakav čovek ne bi smeo sa nanogvicom da šeta centrom grada. Čak i da je ne nosi, morao je biti pod nekom vrstom prismotre - ističe naš izvor iz PU u Novom Pazaru.

Žitelji ovog grada su ogorčeni i postavljaju pitanje šta nadležni organi i državne ustanove mogu konkretno da učine ne bi li zaštitili decu od ovakvih napada. 

Majka devojčice objavila potresnu poruku

DA TI UZMEM MERU

NA društvenim mrežama, pored mnogobrojnih komentara zabrinutih građana, oglasila se i majka napadnute devojčice. Između ostalog, ona je napisala da je napasnik, dok je devojčici zavlačio ruku ispod odeće govorio: "Da ti uzmem mere da bi bila manekenka". (Vecernje novosti)