Nakon što je 25-godišnji Bajazit Bećirović iz Novog Pazara u jednom restoranu u tom gradu ubio Bejtu Krlića (51) iz Tutina, pojavile su se dvije verzije ubistva, piše Telegraf

IMG 578e850c60e61d8351d11981bfb217de V

Ubijeni Bejto Krlić i osumnjičeni Bajazit Bećirović znali su se dobro, a navodno su i sarađivali

Bajazit Bećirović (25) iz Novog Pazara uhapšen je zbog sumnje da je u restoranu "Dar" u ovom gradu, u sredu oko 23 sata, ubio Bejta Krlića (51) iz Tutina. Nakon ovog stravičnog zločina, pojavile su se dve verzije motiva ubistva

U noći ubistva, Bejto i Bajazit su sa još jednim muškarcem sedeli u ovom restoranu, a očevici kažu da su se oni u nekom trenutku posvađali. U jednom momentu Krlić je pesnicom udario Bećirovića, nakon čega je mladić izvadio pištolj i jednim hicem pogodio Krlića u grudi. Tada je pobegao.

- Osumnjičeni je u ugostiteljskom objektu nakon verbalnog i fizičkog sukoba, ispalio hitac iz vatrenog oružja u muškarca (51), koji je od zadobijenih povreda preminuo. Protiv Bajazita B. će biti podeta krivična prijava zbog ubistva i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja - saopštila je novopazarska policija. 

U restoranu je potom nastao haos, a gosti su u panici istrčali iz sale. Nekoliko mladića navodno je prišlo Krliću, koji je nepomično ležao i krvario.

Jedan momak je pokušavao da mu pomogne, kvasio mu je lice vodom, držao mu rukom ranu, kako ne bi iskrvario. Došli su lekari iz Hitne, ali su odmah konstatovali smrt - rekao je jedan od očevidaca ovog ubistva.

1. VERZIJA: SUKOB ZBOG UKRADENIH MILION EVRA U NEMAČKOJ

Prema prvoj verziji uhapšeni Bajazit B. bio je u sukobu sa Bejtom zbog milion evra. Ova velika svota opljačkana je pre dve godine uMinhenu, anovac je sakriven i do danas se ne zna gde se nalazi. Prema nepotvrđenim informacijama, u ovu pljačku umešani su i pojedini rođaci ubijenog i osumnjičenog.

Izvori koji su upućeni u ovo svirepo ubistvo kažu da sukob između Bejta i Bajazita datira odranije i da je dosad bilo više pokušaja da se sve završi na miran način. Razlog zbog kojeg su se posvađali jeste to što i dalje nije poznato gde se nalazi novac koji je opljačkao Bejtov rođak.

- Rijad Ikić je Bejtov sinovac i on je pre dve godine uhapšen u Segedinu, kada je pokušavao pešice da uđe u Srbiju. Nekoliko dana ranije opljačkao je kombi u kojem je bilo preko milion evra, a taj novac bio je namenjen banci u Minhenu. Prilikom hapšenja, policija kod njega nije pronašla ukradeni novac i još se ne zna gde se on nalazi - rekao je za "Alo" izvor iz istrage

Prema rečima izvora, Ikić je, navodno, bio vozač u firmi za transport novca i imao je sve informacije koje su mu bile potrebne kako bi izveo pljačku. Bejto i Bajazit najverovatnije su se posvađali u vezi sa tim novcem, a svađa je dovela i do ubistva.

- Svi su očekivali da dobiju svoj deo plena i zbog toga je rasla nervoza. Zbog te pljačke koja je izvedena pre dve godine u Nemačkoj, više osoba se nalazi u zatvoru, Među njima i rođaci ubijenog i osumnjičenog. Ima tu mnogo nejasnih detalja i neraščišćenih odnosa. Prema jednoj priči, osumnjičeni  Bajazit je tvrdio da njegovi rođaci nemaju veze sa pljačkom i da sede nevini u nemačkom zatvoru. Možda su se i oko toga posvađali - priča izvor.

2. VERZIJA: SUKOB ZBOG NEISPLAĆENIH DNEVNICA

Prema drugoj verziji motiv ovog ubistva bio je obračun novca, odnosno dugovanja koja je sada već pokojni Krlić imao prema Bećiroviću. Navodno, Bećirović je radio na građevini kod Krlića i ubijeni čovek mu je ostao dužan pozamašnu svotu novca.

BRAT UBIJENOG KRLIĆA PRE 11 GODINA UBIJEN BLIZU OVOG RESTORANA

Brat Bejta Krlića, Naser, ubijen je 2008. godine u hotelu "Atlas", udaljenom tek oko kilometar od restorana "Dar". U njega je ubica ispalio nekoliko metaka nakon što su se potukli ispred objekta.

Pre nekoliko godina Bejtu je poginula supruga u saobraćajnoj nesreći prilikom povratka iz Nemačke.

Izvor.Telegraf

Foto:Rtvnp