Novopazarska policija uhapsila je E. D. (36) zbog sumnje da je tokom nedelje u ulaznim stambenih zgrada napastvovao dve devojčice, saznje "Blic".

xdfse46e65 

Prvi napad desio se u ponedeljak u ulazu Lučne zgrade, u centru Novog Pazara, a drugi u sredu u ulazu Bor zgrade kada je E. D. namamio devojčicu da pođe sa njim i napastvovao je na stepeništu.

Devojčica je sve ispričala roditeljima koji su alarmirali policiju. Njena majka o svemu je obavestila i pratioce na jednoj društvenoj mreži na kojoj je napisala da je “pedofil namamio njenu ćerku u ulaz zgrade, podigao joj jaknu i stavljao ruke na struk kako bi joj uzeo mere da bi bila manekenka”.

dfgdegdf
Objava majke napastvovane devojčice

Nakon par sati i prikupljanja dokaza, E. D. je uhapšen i određen mu je pritvor do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena polna radnja.

- Na snimku sa video nadzora u Bor zgradi se jasno vidi kako E. D. otvara ulazna vrata i poziva devojčicu da krene sa njim. Na stepeništu ju je zaustavio i pokušao da joj skine jaknu, nakon čega se ona uplašila i dala u beg – navodi naš izvor u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, E. D. je novopazarskoj policiji poznat po izvršenju raznih, uglavnom sitnijih, krivičnih dela, a u trenutku napada na devojčice je odsluživao kaznu od osam meseci kućnog pritvora zbog krađe.

- Imao je elektronski nadzor, odnosno, nanogicu, a kako je imao dnevno dva sata “slobodno” kada je mogao da napusti kuću, napadi na devojčice su se desili baš u tom periodu, od 13 do 15 časova – dodaje naš izvor. (Blic)