Novi Pazar: Otac nastradalog Ernada Bakana sumnja u opstrukciju istrage

NOVI PAZAR: Novopazarac Mirsat Bakan zatražio je danas objašnjenje zašto još nije urađen obdukcioni nalaz posle saobraćajne nesreće u kojoj je 4. marta nastradao njegov sin Ernad Bakan u Ulici cara Dušana u Zemunu i izrazio sumnju da su nadležni organi nezainteresovani da taj slučaj dobije epilog na sudu.
bakan 

"Još uvek nije urađen obudukcioni nalaz za mog sina Ernada Bakana kojega je 4. marta neregistrovanim autom udario Ivan Mitrović (19) u Ulici cara Dušana na pešačkom prelazu, a moj sin je preminuo dva dana kasnije od posledica", rekao je Mirsat Bakan, otac preminulog mladića.

On je ocenio da odnos nadležnih organa prema smrti njegovog sina "veoma diskutabilan", jer Ivanu Mitroviću nije urađen ni test na drogu.

"Da li je bio drogiran kada je na obeleženom pešačkom prelazu, po vedrom danu, po suvom asfaltu, udario mog sina bez kočenja? Ko opstruira istragu ubistva mog sina?", pita se Bakan.

On ističe da ga, kao čoveka i kao oca, posebno boli to što od porodice vozača koji mu je usmrtio sina nije dobio ni telegram saučešća. 

"Ja neću da politizujem ubistvo mog sina, ali je očigledno da neko to radi na taj način što vozač koji mi je ubio sina nije prenoćio ni jednu noć u zatvoru, a još uvek nije ni počelo suđenje. Pitam se da li je u ovoj državi život jednog studenta bezvredan?", ističe Mirsat Bakan.

"Kakva je to bahatost vozača? Voziti tolikom brzinom, a govori se da je vozio preko 80 kilometara na sat, u blizini nekoliko škola i udariti pešaka na prelazu, bez kočenja? Kakva je nezainteresovanost nadležnih organa da slučaj dobije epilog na sudu?”, zapitao se otac Mirsad Bakan.

Ernad Bakan preminuo je od posledica saobraćajne nesreće 4. marta. Bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu.

Izvor:FoNet/Dnevnik.rs

Komentari
+13 # Cc 2019-06-12 21:18
Postenom i uglednom gradjaninu se za svetla ili pojas izdaje nalog za privodjenje radi saslusanja, a ovakvi slucajevi se opstruiraju i zataskavaju..
Prijavi moderatru
+2 # Nur-Bec 2019-06-13 09:39
Da.ali samo kad je poginuo Bosnjak.Da je to kojim slucajem bio Srbin Mitrovic bi vec bio osudjen i camio u zatvoru.I bas zbog toga treba insistirati na Autonomiji Sandzaka.Ocito su Bosnjaci gradjani treceg reda koje mozes da ubijas kako hoces.Ovo je vec postalo odvratno.Nije mi jasno zasto ovakvi slucajevi ne traze pravdu na medjunarodnim sudovima?
Prijavi moderatru
0 # Mara 2019-07-04 12:19
Vidis kako se od tragedije, koja je vec sama po sebi dovoljno strasna, pravi politicka scenigrafija. Tebi ona moze posluziti u tvoje isto tako tragicne svrhe. Ako si roditelj (a cini se da nisi) znao bi da je slucaj posledica nesrece oba mladica. No ti podgrejavaj krvavu corbu kojoj ne slutis ukus. Ne koristi bol porodice za politicku "paljevinu" jer ova tragedija sa tim nema veze.
Prijavi moderatru
+4 # Olivera 2019-06-13 10:50
Sramota. Da državni organi reaguju i ne vade se na godišnje odmore. Gde su novinari da isprate ovaj slučaj? Hajde profesije - pokažite da ste zaslužili diplome.
Prijavi moderatru
0 # Sajo 2019-06-13 18:38
Olivera- Novinari treba da rade nešto što je posao državnih organa?
Prijavi moderatru
0 # Olivera 2019-06-15 07:15
Ne budi bukvalista Suljofile. Novinari treba da čeprkaju, kao što znaju to da rade u nebitnim stvarima tipa s kim se viđala neka starleta recimo. To ne bi trebalo da bude bitno građanima, obzirom da živimo u tržišnoj ekonomiji gde vladaju zakoni ponude i traženje. Međutim, ako želimo da živimo u državi gde vlada vladavina prava, gde svako treba da plati za svoje postupke i grehe, onda je više nego bitno šta rade organi po pitanju i slučaja ovog nastradalog momka. Jer puno je maminih i tatinih sinova, mediokriteta, obesnih i razmaženih, koji uspešno plivaju, dok neka druga deca koja nemaju sreće pakuju kofere i odlaze put Zapada. Sve dok mamini i tatini sinovi mogu da gaze pešake na pešačkim prelazima i ostaju nekažnjeni ili smešno kažnjeni, životi nas ostalih smrtnika i ne vrede mnogo.
Prijavi moderatru
0 # Olivera 2019-06-15 07:16
Mene lično interesuje gde je zapelo, šta je epilog i zato i prozivam novinare, ako "administracija ćuti". I na strani sam roditelja unesrećenog ko god da on bio. Jer, sutra to može svima nama da se desi, zar ne?
Prijavi moderatru
-1 # Sajo 2019-06-13 18:36
Na žalost, za ovako sudstvo, tužilaštvo, policiju se zalažu svi oni Bošnjaci koji podržavaju Zukorlića, i njemu sličnih, a protiv su Ugljanina i SDA koji se zalaže godinama za razotkrivanje svih ubica koji su počinili ubistva nad Bošnjacima, samo slijepac ne vidi koliko je državnim organima stalo do bošnjačkih života, ali ponavljam, takvu politiku i takvo ponašanje državnih organa, podržavaju i mnogi Bošnjaci, nesvesno, kroz podršku Zukorliću, Ljajiću, Đerleku, itd.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click