Novi Pazar: Hapšenja zbog izrade lažnih pasoša i vozačkih dozvola

Prilikom pretresa pronađene su dve štamparije i veća količina već izrađenih javnih isprava

Policija rotacija 

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu lišili su slobode dve organizovane kriminalne grupe koju je činilo ukupno 20 lica.

Jedna organizovana grupa je delovala na području Grada Beograda, a druga kriminalna grupa delovala je na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih. Postoje osnovi sumnje da su izradili više od četiri hiljade lažnih javnih isprava koje su naplaćivali od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenata.

Na području Beograda lišeno je osam lica: V.J, D.J, P. B, R.J, B.T, R.J, D. P. i V. A, zbog više krivičnih dela i to krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u vezi člana 346 stav 2 i 4 KZ i falsifikovanje isprave iz člana 355 stav 2 u vezi stava 1.

Naime, oni su u periodu od juna 2018. do danas kao organzovana kriminalna grupa koja je po narudžbi zainteresovsovanih lica pravila lažne javne isprave: pasoše, lične karte, vozačke dozvole i slično, država članica Evropske Unije.

Postoje osnovi sumnje da su izradili oko 2.000 lažnih javnih isprava koje su naplaćivali po ceni od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenta.

Prilikom pretresa na teritoriji Beograda pronađene su dve štamparije i veća količina već izrađenih javnih isprava.

Druga organizovana kriminalna grupa koja se sastojala od 12 lica i to: Z.R., G.S., V. S., Z. S., N.A., S. K., T. N., R.N., B.G., M.N., O.D. i T.J. je delovala na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara, Požarevca i drugih gradova i mesta i izrađivala lažne javne isprave u istu svrhu s tim što je to činila u iznajmnjenim prostorijama. Takođe, sumnja se da je i ova 12-očlana organizovana kriminalna grupa izradila više od 2.000 dokumenata s tim što su je njihova početna cena za izrad lažnih javnih isprava bila od 300 do 800 evra po dokumentu. 

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilac za organizovani kriminal doneće odluku o daljem toku krivičnog postupka.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Komentari
+16 # Hah 2019-05-16 09:41
Dosta su pomogli narodu, jer uzmu ta dokumenta i nesmetano rade u inostranstvu neko vrijeme.
Prijavi moderatru
+13 # tito junior 2019-05-16 16:49
sigurno su pomogli narod, osevapili se, sto da nam nece Vucic i njegova sns pomoc, hoce majo morgen. Momci vi ste se mnogo osevapili da znate, mnogo ste porodica pomogli da se devarnisu i normalno zive, kupe krevet za spavanje, ozene se, svaka vama cast.
Prijavi moderatru
+7 # kuki 2019-05-18 19:34
POMOGLI i svaka cast zao mi je da su ih pohapsili izgleda da srbija sama sebe unistava ti ljudi su donosili devize i izdrzavali svoje familije u toj prokletoj srbiji sramota.!
Prijavi moderatru
+1 # Pazarac 2019-09-02 22:55
Podrska za ove ljude, dosta su ljudima pomogli sto iz sandzaka sto iz srbije, a VUCICU [censored] li ti [censored] bednu ne das ljudima da zive sve si preuzeo radis sa svim i svacim , cela srbija zna to i svi cute prave se budale dok ti svoj dzep punis, kosovo si prodo svoj si narod izdo..
Ali nicija nije gorela do zore i ti ces padnut bednice
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click